Peter Simon Správy

Gymnazisti sa predviedli: Rovesníkom pripravili zaujímavé jedlá aj zo zahraničnej kuchyne, FOTO

Tradičné podujatie, ktoré má na gymnáziu v Rožňave obľubu si aj tento rok každý pochvaľoval. Veď niet divu, keďže v priestoroch školy rozvoniavali samé dobroty.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti sa predviedli: Rovesníkom pripravili zaujímavé jedlá aj zo zahraničnej kuchyne, FOTO
42
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok sa na rožňavskom gymnáziu konalo tradičné podujatie, ktoré sa teší obľube. Reč je o Dni medzinárodnej kuchyne a v priestoroch školy sa konal tesne pred Vianocami. Toto podujatie patrí u väčšiny študentov ku tým krajším. Rôznorodé jedlá Slovenskej a aj zahraničnej kuchyne pripravovali žiaci gymnázia pre rovesníkov. Spomenúť môžeme aj špeciality z Americkej, Ruskej i Gréckej gastronómie. Podujatie otvoril riaditeľ školy Jozef Matis.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek z ochutnávania jedál, ktoré pripravovali študenti gymnázia v Rožňave.

Kuchyne z celého sveta

Ako pre náš web uviedla pedagogička a spolukoordinátorka podujatia Tatiana Chocholová, študenti sa do prípravy jedál pustili s nadšením. „Výber krajín si vyberajú sami. Väčšinou na základe toho, že aký jazyk sa učia, ale máte tu napríklad aj mexickú kuchyňu. Výmenní študenti, ktorých teraz na škole máme, pripravovali vlastné národné jedlá. Čiže sme do akcie zapojili aj ich. Nájde sa tu aj Talianska, Britská, Nemecká, Švajčiarska, Francúzska, Maďarská, Grécka, Mexická, Venezuelská aj Kolumbijská a samozrejme Slovenská kuchyňa, ktorá sa teší veľkej obľube,“ povedala pre náš web Chocholová a s úsmevom doplnila, že podujajtie trvá dovtedy, kým sa všetko nezje. „Vystrieda sa tu v podstate celá škola, čo je 430 žiakov a ešte aj pedagógovia,“ hovorí.

Pripravili zdravé jedlá z Grécka

Oslovili sme študentku Danielu Stríšovskú. Tá nám prezradila, prečo sa so spolužiakmi pustila do Gréckej kuchyne. „Inšpiráciu sme čerpali z toho, že tu ešte grécka kuchyňa nebola a chceli sme pripraviť niečo zdravšie. Väčšina tu mala aj koláče a my sme sa rozhodli ísť na to trošku inak. Ponúkali sme aj zeleninu a ovocie. Spomenúť môžem napríklad tzatziky so smotanou alebo klasické, či s mäkkým tvarohom a aj šalát. Na moje počudovanie k nám chodí veľa ľudí a vlastne berú si aj ten šalát, čo by som nečakala, keďže vieme, že dnešná mládež obľubuje iné jedlá, no som milo prekvapená,“ povedala pre náš web študentka Daniela.

Riaditeľ o akcii

Riaditeľ školy vníma organizovanie akcie kladne. „Chceme týmto dať aj verejnosti a študentom najavo, že táto škola nie je len o učení, ale aj o takýchto akciách. Vzdelanie na škole má teda aj širší rozmer. Som rád, že sa žiaci do tejto aktivity zapojili v takomto hojnom počte. Máme urobený rozpis tried a postupne sa určite všetci vystriedali,“ doplnil pre Rožňavu24 Matis.

Obrazom: Deň medzinárodnej kuchyne na gymnáziu
42
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM