Peter Simon Rôzne

Gymnazisti sa predviedli: Rovesníkom pripravili zaujímavé jedlá aj zo zahraničnej kuchyne

Tradičné podujatie, ktoré má na gymnáziu v Rožňave obľubu si aj tento rok každý pochvaľoval. Veď niet divu, keďže v priestoroch školy rozvoniavali samé dobroty.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti sa predviedli: Rovesníkom pripravili zaujímavé jedlá aj zo zahraničnej kuchyne
Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok sa na rožňavskom gymnáziu konalo tradičné podujatie, ktoré sa teší obľube. Reč je o Dni medzinárodnej kuchyne a v priestoroch školy sa konal tesne pred Vianocami. Toto podujatie patrí u väčšiny študentov, k tým krajším. Rôznorodé jedlá Slovenskej a aj zahraničnej kuchyne pripravovali žiaci gymnázia a po prvýkrát si tento deň so staršími žiakmi užili i čerstvo zimatrikulovaní prváci, ktorí ponúkli pochúťky z britskej kuchyne.

Ako informuje stránka gymnázia, prváci však neboli jediní, kto mal pre ostatných študentov pripravené sladké dobroty. Okrem britskej kuchyne takisto mali možnosť študenti ochutnať maškrty z kuchyne maďarskej, slovenskej, nemeckej ba dokonca dobroty z USA, čo si samozrejme užívali predovšetkým tri výmenné študentky. Bez pochýb nechýbala ani slovenská kuchyňa, ktorá sa prekvapivo rýchlo vyprázdnila. Na stole Slovákov nechýbali pirohy, zemiakové placky a lokše.

Pozrite si v našej galérii momenty z varenia a ochutnávania jedál, ktoré pripravovali študenti gymnázia v Rožňave.

Foto: Heuréka

Obrazom: Deň kuchyne na gymnáziu v Rožňave
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM