Peter Simon Správy

Gombasecký letný tábor opäť v kurze: Schátraný areál minulosťou, FOTO

Gombaszögi Nyári Tábor je jedným z najväčších letných podujatí maďarskej mládeže na Slovensku. Okolie jaskyne nabralo nový dych, veď posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku Gombasecký letný tábor opäť v kurze: Schátraný areál minulosťou, FOTO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedol organizátor podujatia Örs Orosz, tábor vznikol v roku 1928 priamo v Gombaseku. Následne sa presťahoval do obce Krásnohorské Podhradie. Tam chceli organizátori odkúpiť a vynoviť miestny kemping. Tento návrh však samospráva obce nechválila a následne sa dohodli s majiteľom areálu okolia jaskyne Gombasek. „Investovali sme nemalé peniaze. Financie prišli zo strany Maďarska, skade sme získali väčší balík peňazí na kúpu a 30% investovalo naše občianske združenie Sine Metu,“ hovorí Örs Orosz.

Tábor tento rok prebiehal v termíne od 12. do 18. júla 2016. Počas toho si prítomní mohli vychutnať 170 programových bodov na 11 pódiách a koncerty sa uskutočnili na hlavnom pódiu amfiteátra.

Počasie tento rok nedoprialo

Tento rok sa táborujúci museli vysporiadať s vrtochmi počasia. „Skoro celý týždeň pršalo, čo sa napokon odzrkadlilo aj na návštevnosti, no dokopy sa tu vystriedalo približne 1 800 mladých ľudí. Oproti vlaňajšku, keď bola účasť vyššia ako 2 000 ľudí sme zaznamenali mierny pokles, no je to z dôvodu nepriaznivého počasia,“ hovorí Örs Orosz.

Obrazom: Gombasecký letný tábor 2016
48
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM