Radka Deckerová Iné športy

Gabriel Hiczér na súťaži s celosvetovým zastúpením

Gabriel je takpovediac prvým pretekárom, ktorý Slovensko reprezentuje na takejto úrovni a preto sú tieto turnaje pre napredovanie veľmi dôležité. Počas veľkonočných sviatkov sa Gabriel aj s niektorými ďalšími trénermi zúčastnia 17-tého medzinárodného

31.3.-1.4. sa v Belgickom Gente už po 33-tí krát uskutočnil prestížny A-Class turnaj v športovom zápase a v súborných cvičeniach poomsae, na ktorých Slovensko a Rožňavu reprezentoval tréner rožňavského klubu KORYO PANTHERS TAEKWONDO, Gabriel Hiczér 2.DAN. Bolo to už po druhý krát, kedy štartoval na tomto významnom turnaji. Umiestnením na 9.mieste potvrdzuje, že ide o naozaj náročný turnaj. Súperov mal od Grécka, až po Island. Celkovo dominovali pretekári z krajín ako Dánsko, Fínsko, Holandsko, Nemecko. Slovensko značne zaostáva za ostatnými krajinami.

Určitým spestrením turnaja bolo vystúpenie Kórejských majstrov z kukkiwonu, čo je vlastne mekkou svetového taekwondo v Kórei, sú tými najlepšími z najlepších a preto predviedli taekwondo v tej najkrajšej podobe. Ubytovanie bolo zabezpečené v neďalekom historickom meste Bruggy, často označované ako „Benátky severu“, pretože sú pretkané sieťou kanálov, tvorených riekou Reie. Historické centrum Bruggy bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

roznava24.sk/Ga­briel Hiczér

taekwondo_gaby
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM