Peter Simon Futbal

Futbalistov čaká zimná prestávka: Zistili sme, ako sa budú pripravovať

Máme za sebou prvú polovicu aktuálnej sezóny. Aj futbalistov klubu SP MFK Rožňava čaká niekoľkomesačná prestávka. Pozreli sme sa bližšie, aké zmeny pripravuje klub.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistov čaká zimná prestávka: Zistili sme, ako sa budú pripravovať
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Momentálne hráči klubu SP MFK Rožňava zažívajú prechodné obdobie. Výbor áčkového klubu sa stretol s hráčmi minulý týždeň. Na stretnutí prebrali jesennú časť súťaží a výsledky v Slovenskom pohári. Hráčom sa patrične poďakovalo a bol im oznámený plán prechodného obdobia. „Hráči budú chodiť do telocvične a športovej haly dvakrát týždenne. Začiatkom januára by sa mala začať zimná príprava, ktorá bude pokračovať striedavo vonku i v telocvični a koncom januára sú naplánované prvé priateľské zápasy, ktoré sa budú hrať na umelej tráve,“ prezradil manažér klubu Dušan Pollák. Ako ďalej doplnil, do začiatku prípravného obdobia urobí výbor klubu analýzu športovej a ekonomickej oblasti, očakávajú sa pracovné stretnutia so zástupcami mesta a sponzormi, ktoré budú veľmi dôležité pre zabezpečenie jarnej časti súťažného ročníka.

Pripravuje vedenie klubu zmeny v zložení hráčov? Aj táto téma nás zaujímala. „Mužstvo by sme radi doplnili na niektorých postoch, či z klubu niekto odíde, sa uvidí na začiatku prípravného obdobia,“ hovorí Pollák.

Okrem dospelých je tu v meste i mládež, kde je podľa slov manažéra klubu dôležité rozhodnúť, pripraviť licenčný štatút, jedná sa o dôležité rozhodnutie z hľadiska budúcnosti mládeže. Radi by dostali dorast do III. ligy. „Máme nejaké pripravované novinky, ktoré by futbalu v meste i okolí výrazne prospeli, ale je nevyhnuté pripraviť projekt ako ďalej s futbalom, čo chceme za účasti vedenia klubu, mesta a sponzorov,“ dodal na záver manažér klubu Dušan Pollák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM