Peter Simon Futbal

Futbalisti z Rožňavy proti Žiline bojovali z plných síl: Prišlo viac ako 1 500 divákov, FOTO, VIDEO

Rožňavčania sa postavili proti silnému pohárovému súperovi zo Žiliny. Obe mužstvá bojovali do poslednej minúty, ako víťazi však kráčali do šante hostia. Kvalitný futbal si prišlo pozrieť viac ako 1 500 nadšencov.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti z Rožňavy proti Žiline bojovali z plných síl: Prišlo viac ako 1 500 divákov, FOTO, VIDEO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hráči klubu MFK Rožňava sa postavili proti silnému súperovi. Na domácom trávniku 10. augusta 2016 hostili špičku Fortuna ligy a to klub MFK Žilina. Hráči hostí strelili prvý gól už hneď na úvod hry. Rožňavčania sa však nevzdávali, aj keď vopred vedeli, že súper je silný.

Líder priebežného poradia Fortuna ligy MŠK Žilina v druhom kole Slovnaft Cup-u pricestovala do Rožňavy. Tu sa proti nim postavili futbalisti 4. ligy z klubu MFK Rožňava. Obe strany podávali vysoký výkon a množstvo divákov si mohlo teda pozrieť futbal, ako sa patrí. Rožňava aj napriek nasadeniu súperovi podľahla. No spomenúť však treba záver zápasu, kedy z pokutového kopu hráč Lukáš Drobňák strelil pekný gól. Publikum skandovalo.

„Na zápas sme sa snažili čo najlepšie pripraviť, aj keď sme vedeli, koho hostíme. Zápas sme si chceli hlavne užiť a nie báť sa. Snažili sme sa aj hrať, nie len brániť, no začínali sme od zabezpečenej obrany. Škoda, že sme dostali rýchly prvý gól. Potom sme sa viac odvážili hrať. Následne sme inkasovali aj druhý gól, keď sme urobili také takzvané školácke chyby. Vtedy sa už zápas rozhodil. Som rád, že sa nám podarilo trošku skorigovať stav a streliť aspoň jeden gól. Chalani podali veľmi dobrý výkon a určite potešili aj fanúšikov ktorým sa chcem poďakovať za príjemnú atmosféru. Počas prestávky som apeloval na rýchle protiútoky,“ zhodnotil hru Rožňavy pre náš web tréner klubu MFK Rožňava Ladislav Dávid.

MFK ROŽŇAVA – MŠK ŽILINA 1:3

Góly: MIROSLAV KÁČER 6', NIKOLAS ŠPALEK 58', CHRISTOPHER MASSAMBA MANDIANGU 60' a 89' LUKÁŠ DROBŇÁK.

„V Rožňave som už dlho nebol. Domáce mužstvo má šikovných hráčov. Publikum ma milo prekvapilo. Futbal bol pekný. V jednej časti sme nehrali hru, aká sa na takýto zápas patrí ale potom v druhom polčase to už bolo v poriadku. Verím tomu, že aj naši chalani potešili týchto ľudí,“ uviedol pre náš web hlavný tréner klubu MŠK Žilina Adrian Guľa.

Pozrite si v našej galérii presnú stovku fotografií ;)

Útočník Kovács v tom má jasno

„Tak ja si myslím, že zápas svoj účel splnil. Išli sme na doraz. Ja som mal už v 70 minúte fakt dosť. Výsledok je proti Slovenskej špičke určite pekný. Hrala skoro celá zostava, takže tam má každý svoju kvalitu. Rýchlo a pekne si menili svoje miesta, hráči proste rotovali. Po prvom rýchlom góle sme sa to snažili udržať. Po tej strelenej penalte z našej strany to bolo určite super. Myslím si, že s účasťou publika môžeme byť spokojní. Takúto podporu z ich strany by sme však potrebovali aj v domácich ligových zápasoch.Verím, že týmto stretnutím sme si ich aj trošku získali. Najbližšie hráme v Rudňanoch, tak sa musíme na to sústrediť a v lige zbierať dôležité body,“ zhodnotil svoje pocity tesne po skončení zápasu strelec Filip Kovács.

Strela Lukiho Drobňáka  proti MŠK Žilina
1
Galéria
Obrazom: Slovnaft cup 2.kolo: MFK Rožňava - MŠK Žilina 1:3
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM