Peter Simon Správy

Fotografi, filmári a výtvarníci zbystrite pozornosť: Prichádzajú tradičné amatérske súťaže!

Ak radi fotíte, kamerujete alebo kreslíte a ste súťaživý typ, tak zbystrite pozornosť. Do nášho mesta opäť prichádzajú tradičné jarné súťaže pre amatérov.

Ilustračný obrázok k článku Fotografi, filmári a výtvarníci zbystrite pozornosť: Prichádzajú tradičné amatérske súťaže!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Gemerské osvetové stredisko aj v roku 2017 vyhlasuje a organizuje tradične v jarnom období súťaže umeleckej tvorivosti pre neprofesionálnych výtvarníkov, fotografov a filmárov.

„Našim cieľom je podporiť nezávislých tvorcov umenia vo všetkých žánroch. Keďže sú súťaže bez tematického vymedzenia, vytvárajú priestor na umelecké stvárnenie skutočnosti, na vyjadrenie vlastných názorov, skúseností a videnia sveta autorov prostredníctvom fotografií, krátkych filmov, či výtvarných diel,“ hovorí riaditeľka Gemerského osvetového strediska v Rožňave Helena Novotná.

Ako dodala, radi v Dome tradičnej kultúry Gemera odprezentujú tieto diela a umožnia rozvíjať záujmy, umeleckú kreativitu, nadanie aj technické schopnosti autorom všetkých vekových kategórií v zmysle propozícií jednotlivých súťaží.

Súťaže sú postupové, z regionálnych kôl postupujú najúspešnejšie diela na krajské a prípadne na celoštátne kolo. „Významnou súčasťou okrem prezentácie autorských počinov sú vzdelávacie rozborové semináre s odborníkmi v jednotlivých oblastiach, ktoré pomáhajú skvalitňovať a zlepšovať technickú ale aj umeleckú úroveň tvorby. Nemenej dôležitá je príležitosť na stretnutie, konfrontáciu, či výmenu skúseností medzi autormi navzájom,“ spresnila Novotná.

Podrobné informácie o technických podmienkach a súťažných kategóriách jednotlivých súťaží nájdete na webovej stránke Gemerského osvetového strediska www.gos.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM