Peter Simon Správy

FOTO z vernisáže v GOS-ke: Otvorili výstavu najkrajších prác Výtvarného spektra

Koncom júla 2017 sa uskutočnilo v Trenčíne vyhodnotenie 54. ročníka celoštátnej súťaže Výtvarné spektrum, ktorého regionálne kolo organizovalo Gemerské osvetové stredisko v Rožňave v apríli.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z vernisáže v GOS-ke: Otvorili výstavu najkrajších prác Výtvarného spektra
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V septembri sa skončila výstava ocenených prác na Trenčianskom hrade, výber z toho najlepšieho môžete vidieť aj v Rožňave. V utorok, 24. októbra 2017 ju v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera otvorili krásnou vernisážou.

„Je pre nás cťou, že môžeme hostiť to najlepšie, čo v rámci Slovenska v neprofesionálnej výtvarníckej oblasti vzniklo,“ uviedla v príhovore riaditeľka Gemerského osvetového strediska Helena Novotná.

„Teší nás, že sa v konkurencii výtvarníkov z celého Slovenska podarilo presadiť aj „našim“. Maľba Milana Kostura z Betliara s názvom Zelený štvrtok bola vystavená, čo považujeme za úspech vzhľadom k tomu, že odborná porota vyberala spomedzi 342 diel od 183 autorov,“ informuje Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska a pokračuje.

„O to viac treba vyzdvihnúť ocenenie pre Mariána Chochola z Gemerskej Polomy. Spomedzi tohto veľkého množstva diel a autorov z celého Slovenska sa porota rozhodla udeliť len 13 cien a 18 čestných uznaní. Marián Chochol získal Čestné uznanie za svoje maľby Samota a V dyme.“ Ten si na mieste prevzal aj ocenenie. Po príhovoroch už prišlo na rad vytúžené obdivovanie krásnych maliarskych prác.

Na vernisáži sa zišlo niekoľko desiatok nadšencov, ktorí si prezerali približne 50 ocenených prác, inštalovaných v dvoch miestnostiach. Podujatie bolo okorenené aj hudobným vystúpením Mariety Roxerovej a Petra Henriczyho.

Odborným garantom súťaže a výstavy je z poverenia Ministerstva kultúry SR Národné osvetové centrum a hlavným organizátorom Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne.

Hlavným partnerom projektu je Fond na podporu umenia.

Výstava bude prístupná v sále DTKG do 16. 11. 2017 v pracovných dňoch od 9:00 do 15:00, alebo po dohode na čísle: 0915 884 135, vstup je voľný.

Obrazom: Vernisáž výstavy najlepších výtvarných prác - Výtvarné spektrum (GOS)
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM