Peter Simon Správy

FOTO z parádneho podujatia: Rožňava zažila nevšedné preteky

O pohár primátora Rožňavy, Pavla Burdigu v našom meste súťažilo 70 detí. Atmosféru ešte viac umocnilo sneženie. Zistili sme, kto sa napokon stal víťazom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z parádneho podujatia: Rožňava zažila nevšedné preteky
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Využitie masy snehu v srdci mesta pokračuje. Deti z rožňavských škôl dnes zažili nevšedné podujatie. Niekoľko z nich si domov odnieslo cennú trofej. Podujatie, ktoré pripravila radnica sa uskutočnilo 1. februára 2016 od 13:00 hod. na Námestí baníkov v Rožňave. Deti zo štyroch základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti nášho mesta medzi sebou súťažili v najrýchlejšom zdolaní umelo vytvoreného svahu, ktorý sa v týchto dňoch medzi miestnymi teší obľube. Na štart sa postavilo 70 detí.

Deti odštartoval viceprimátor Rožňavy, Dionýz Kemény. Ten sa na malú chvíľu preniesol do čias minulých. Úlohu zvládol bravúrne.

Pozrite si v našej galérii presne tridsať fotiek z tohto vydareného podujatia.

„Stretli sme sa na pešej zóne severnej časti námestia, kde bol pripravený obrovský kopec zo snehu, ktorý sme využili na to, aby naše deti zo základných škôl sa super vysánkovali a zdolali tento kopec čo najrýchlejšie. Na podujatie prišli štyri základné školy, teda všetky ktoré sú z našej zriaďovacej pôsobnosti mesta a bolo zabávalo sa okolo sedemdesiat detí. Myslím si, že atmosféra, nálada a súťaživosť boli zvládnuté na jednotku,“ uviedla pre náš web vedúca odboru školstva, kultúry, mládeže a športu, Janka Mičudová.

Ako dodala, decká sa na súťaž veľmi tešili. „Niektorí si so sebou dokonca doniesli veľmi originálne dopravné prostriedky, pomocou ktorých zdolávajú tento kopec. Súťažilo sa v dvoch disciplínach, prvou bol pretek jednotlivcov v najrýchlejšom zdolaní kopca, a druhou disciplínou bolo najrýchlejšie zdolanie kopca, ale už kolektívom,“ spresnila Mičudová.

A kto bol teda najrýchlejším? Medzi dievčatami kraľovala Vivien Szabadová. Spomedzi chalanov si pohár primátora odniesol René Klimon. Obaja zo Základnej školy akad. Jura Hronca v Rožňave. V kategórii najrýchlejší kolektív dominovala Základná škola z Ulice pionierov.

Vzhľadom k tomu, že to bola súťaž o pohár primátora mesta si najrýchlejší jednotlivec domov za odmenu odniesol práve tento pohár primátora, a taktiež aj najrýchlejší kolektív si z podujatia odniesol pohár. „Pohár nie je putovný, zostáva kolektívu a jednotlivcovi. Je to nultý ročník a ak nám podmienky dovolia, s radosťou by sme tu deti privítali o rok zase, ale už na prvom ročníku konania tejto akcie,“ dodala na záver Janka Mičudová.

Obrazom: O pohár primátora Rožňavy súťažilo 70 detí
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM