Peter Simon Krimi

Foto z miesta požiaru: V Plešivci zhorel pásový bager!

Podľa majiteľa bol odstavený približne 2 týždne a bola na ňom odpojená elektrika. Hasiči zasahovali na troch vozidlách.

Ilustračný obrázok k článku Foto z miesta požiaru: V Plešivci zhorel pásový bager!
21
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Bager, ktorý bol pripravený na stavebné práce v obci Plešivec v skorých ranných hodinách v pondelok 21. novembra 2016 zachvátili plamene. Pri požiari zasahovali hasiči z Rožňavy i Plešivca. Podľa majiteľa, ktorý na miesto prišiel, bol stavebný stroj odstavený približne 2 týždne a mal odpojený elektrický prúd. Nevylučuje cudzie zavinenie. Prípadom sa už zaoberá polícia.

„Elektrický systém od bagra bol komplete odpojený. Od elektriky to isto nemohlo začať horieť. Kľúče od toho mám ja. Je tu silné podozrenie, že to niekto nárokom zapálil,“ uviedol majiteľ pracovného stroja Július Lapdavský.

V nádržiach bagra sa nachádzalo niekoľko stoviek litrov nafty, hasiči ju museli prečerpať do sudov.

„Boli sme privolaní ku požiaru pracovného stroja v obci Plešivec. Stroj sa nachádzal na ohradenom pozemku. Po našom príjazde sme zistili, že oheň zasiahol celý stroj. Jednotka na lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru použila vysokotlakové prúdy vody. Na mieste sme zasahovali na dvoch vozidlách v počte piatich príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Rožňave. Následne sme požiadali o spoluprácu aj dobrovoľníkov z Plešivca v počte 4 príslušníkov na jednom vozidle,“ uviedol pre náš web veliteľ zásahu Roman Znak.

Pozrite si u nás autentické fotky z hasenia bagra v Plešivci.

Ako dodal, škodu zatiaľ vyčíslili na viac ako 150 tisíc eur. „Pravdepodobne sa jednalo o úmyselné zapálenie stroja neznámou osobou,“ dodal Znak.

Obrazom: V Plešivci zhorel bager
21
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM