Peter Simon Správy

FOTO z čarovného okamihu: Vianočný stromček v Rožňave rozžiarený

Centrum mesta zaplnili rožňavské deti. Stovky malých Rožňavčanov čakalo totiž na príchod obľúbeného Mikuláša. Ten z Rožňavy sa svojej činnosti venuje už viac ako 41 rokov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z čarovného okamihu: Vianočný stromček v Rožňave rozžiarený
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok to na Námestí baníkov v Rožňave praskalo vo švíkoch. Centrum mesta zaplnili deti. Nedočkavé, radostné, sprevádzané predvianočnou atmosférou. Stovky malých Rožňavčanov čakalo totiž na príchod obľúbeného Mikuláša. Vianočné trhy sa začali teda v utorok. Mikuláš tak potešil najmenších, tí starší si zaspomínali, keďže náš rožňavský Mikuláš sa svojej činnosti venuje už viac ako 41 rokov.

Azda najväčším lákadlom bolo pre obyvateľov Rožňavy rozsvietenie vianočného stromčeka. Ten si môžete vychutnať v plnej paráde ešte niekoľko týždňov.

Počas programu na prítomných čakali obľúbení škriatkovia Lolo a Piškót, vyhodnotenie výtvarnej súťaže Netradičný rožňavský Mikuláš a sladké prekvapenie pre všetky deti. Podával sa aj horúci čaj.

Symbolickým rozsvietením vianočného stromčeka na námestí, Mikuláš otvoril brány Rožňavy predvianočnému obdobiu. Čaro adventného obdobia dokresľuje vianočná výzdoba v meste.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Brada pravá, Mikulášom už desiatky rokov

Rožňavský Mikuláš sa na svoju púť v našom meste dostal už v roku 1974, keď zastupoval vtedajšieho Mikuláša, ktorý ochorel a tak sa nemohol zúčastniť. Akosi mu táto funkcia v meste prischla a tak ju vykonáva dodnes a samozrejme s radosťou. „Hlavným dôvodom tejto činnosti je moja láska k deťom, k ich čistej dušičke a žiarivým očkám. Roky som pracoval v kultúre a teda s deťmi som bol v styku nielen na Mikuláša, ale aj v priebehu roka,“ prezradil Mikuláš Štefan Gerža.

Ďalej dodal, že po roku 1974 sa tejto funkcie ujal v roku 1976 a odvtedy sa len raz nemohol zúčastniť pre ochorenie. „To znamená, že toho roku som šiel už po 41. krát,“ prezrádza s úsmevom Mikuláš.

Spočiatku mal fúzy a bradu lepenú na tvár. Potom si svoju vlastnú farbil na bielo a teraz si ju už len upravuje. Zistili sme, že náš Mikuláš chce každopádne urobiť radosť deťom aj budúci rok, aby naplnil 42-tku. No prezradil nám, že stým neplánuje prestať a túto funkciu v našom meste bude vykonávať, kým mu zdravie bude slúžiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM