Peter Simon Správy

FOTO z čarovného okamihu: V Rožňave už svieti vianočná výzdoba

Aj Rožňava sa už odela do vianočného šatu. Presvedčí sa o tom každý, kto navštívi centrum mesta. Pozrite si desiatky fotiek z krásneho podujatia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z čarovného okamihu: V Rožňave už svieti vianočná výzdoba
42
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Aj Rožňava sa už odela do vianočného šatu. Presvedčí sa o tom každý, kto navštívi centrum mesta pod Kalváriou.

Každoročne sa môžu obyvatelia nášho mesta tešiť na vyzdobený vianočný stromček. Ani tento rok tomu nie je inak. Historické centrum nášho mesta a blízke okolie zdobia všakovaké vianočné ozdoby. Nechýba ani anjel v životnej veľkosti.

Slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka a ostatných ozdôb bolo naplánované na 1. decembra 2017. Stalo sa tak počas jedinečného programu, ktorý sa rozhodlo usporiadať Mesto Rožňava prvýkrát, a vyplatilo sa. Na podujatie sa prišli pozrieť desiatky detí s rodičmi. Zdarma sa podával čaj a okrem príhovoru primátora mesta, Pavla Burdigu prebiehal aj kultúrny program.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z vianočnej výzdoby v centre nášho mesta. Do programu sa okrem Základnej umeleckej školy a ich programu zapojil aj Rožňavský mládežnícky parlament.

„Ja si myslím, že ako nápad to bol dobrý zorganizovať niečo takéto. Vidíme tu veľa ľudí, rozžiarené tváre detičiek, pre toto sa to oplatilo zorganizovať,“ povedal pre náš web primátor mesta.

Program, ktorý sa uskutočnil v piatok, 1. decembra 2017 o 17:00 hod. začala rožňavská Zuška a po príhovore primátora mesta sa mohlo pristúpiť k slávnostnému rozsvieteniu vianočnej výzdoby.

Mesto sa rozhodlo inovovať. Okrem tradičných prvkov výzdoby, na ktoré si obyvatelia Rožňavy už zvykli, pribudli aj nové, ktoré taktiež dotvárajú tú pravú atmosféru Vianoc. „Objednali sme novú vianočnú výzdobu. Tá sa bude inštalovať aj do novospustenej fontány. Jedná sa o repliku fontány, táto bude svetelná. Okrem toho vymieňame aj ďalšie prvky. Na Šafárikovej ulici namiesto starších previsov cez cestu pribudli nové, dizajnové, ledkové. Sú krajšie a samozrejme aj úspornejšie,“ dodala pre náš web Zuzana Mazanová z mestského úradu v Rožňave.

Obrazom: V Rožňave už svieti vianočná výzdoba
42
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM