Peter Simon Správy

FOTO z akcie: Adventný koncert v rožňavskom evanjelickom kostole

Záujem milovníkov hudby neutíchal, a tak si Občianske združenie Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe zaradilo do svojho kalendára aktivít pokračovanie v tradícii podujatie pod názvom Adventný koncert 2017.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z akcie: Adventný koncert v rožňavskom evanjelickom kostole
24
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

V kostole evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku v Rožňave sa uskutočnil Adventný koncert 2017.

Hlavným organizátorom podujatia je Občianske združenie Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe v Rožňave a Mesto Rožňava. Adventný koncert 2017 bol dominantným podujatím v období očakávania najkrajšieho sviatku roka. O scenár a réžiu celého koncertu sa postarala pani Eva Kardošová.

„Pod ladnými oblúkmi klasicistického evanjelického kostola v Rožňave sa rozozneli tóny diel európskych a svetových skladateľov v podaní detských a študentských speváckych zborov. Hlavnou organizátorkou a hybnou silou celého podujatia je Mgr. Eva Kardošová, Okresná metodička hudobnej výchovy v Rožňave, profesionálna dirigentka, ktorej sa celý profesijný život niesol a nesie v znamení prezentácie hudobného umenia, predovšetkým zborového spevu, ako aj výchove detí a mládeže k tejto oblasti kultúry,“ uviedla Janka Mičudová z mestského úradu.

V programe Adventného koncertu 2017 odzneli diela známych skladateľov: T. Klus, Beethoven, Liszt, Haydn, Caccini, Kodály a iné, ktoré zazneli v podaní Stredoškolského speváckeho zboru P. J. Šafárika pri Gymnáziu P. J. Šafárika v Rožňave so žiačkami Základnej školy akademika J. Hronca, detí Materskej školy na Kyjevskej ulici a detí Spojenej školy J. A. Komenského a zúčastnených speváckych zborov z partnerských miest Rožňavy – Českého Těšína, Budapešti a poľského Cieszyna.

Vzácnym hosťom koncertu bol Štefan Hundža, člen opery Štátneho divadla Košice. K zborovému spevu sa pripojila inštrumentálna hudba v podaní Alexandra Kovtuna (trúbka) zo Základnej umeleckej školy v Rožňave a čelisti Tóth Anikó a Nemes Tamás z Miškolca a učitelia z partnerskej ZUŠ z Miškolca. Svojím spevom prispeli sólisti Marietta Roxerová, Karmen Pál-Baláž a Stanislav Ďurský zo Základnej umeleckej školy v Rožňave.

Na príprave programu sa okrem dirigentky a hlavnej organizátorky Evy Kardošovej podieľajú korepetítori Mária Csobádyová, Árpád Farkaš a Alexander Kovtun zo Základnej umeleckej školy v Rožňave.

Foto: Eva Kardošová

Obrazom: Adventný koncert v Rožňave 2017
24
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM