Peter Simon Správy

Foto, video: Už tradičná Hubertova jazda v Betliari

V sobotu sa uskutočnil už 19. ročník Jazdy sv. Huberta v krásnej okolitej prírode kaštieľa Betliar. Na podujatie prišlo prekvapujúco veľké množstvo divákov z blízkeho aj ďalekého okolia. Pozrite si, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Foto, video: Už tradičná Hubertova jazda v Betliari
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie začalo slávnostným príhovorom primátora obce Betliar a generálneho riaditeľa Slovenského národného múzea. Po príhovore sa konal slávnostný sprievod cez obec. Súčasťou včerajšieho podujatia bola v areáli kaštieľa aj voltíž, prehliadka poľovníckych psov, vystúpenie sokoliarov a skupiny historického šermu Aramis. Vystúpili tiež maďarskí pastieri z Puszty. Samotná Hubertova jazda bola rozdelená do dvoch častí a viac ako 500 divákov mohlo vidieť aj skákanie koní cez parkúrové prekážky.

Návštevníci si mali možnosť výberu chutného občerstvenia, ktoré rozvoniavalo všade na vôkol. Mohli taktiež vidieť bohatý program a na svoje si prišiel azda každý od tých najmenších až po starších návštevníkov. Podľa našich informácií sa pri kaštieli Betliar dohromady zoskupilo 38 koní, čo je žiaľ menej ako po minulé ročníky, no nič to nemenilo na kvalite programu.

Prinášame vám videoreportáž v ktorej nájdete vyjadrenie starostu obce Betliar, vyjadrenie generálneho riaditeľa SNM, ale aj návštevníkov a možno sa tam nájdete aj vy. Želáme príjemné sledovanie.

Jazda sv. Huberta 2014 v Betliari
1
Galéria
Hubertova jazda 2014
27
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM