Peter Simon Kultúra

FOTO, VIDEO: Totálny Nezmysel žal v Rožňave úspech

Divadlo Actores vyrukovalo s novinkou. Hra je opäť špecifická v spracovaní a počte hercov. Aj keď sa v predstavení prestrieda veľké množstvo postáv, na doskách divadla vystupujú len traja herci. Pozrite si prvé fotky a reportáž, kde nájdete vyjadrenia herca, či režisérky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Totálny Nezmysel žal v Rožňave úspech
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské divadlo Actores je známe svojim kvalitným spracovaním hier na ťažké témy. Tentoraz režisérka a herci pripravili bláznivú komédiu plnú nečakaných zvratov.

Divadlo ACTORES Rožňava prinieslo v premiére, ktorá sa uskutočnila v sobotu 15. októbra 2016 na dosky divadla po veľmi úspešných inscenáciách „39 STUPŇOV“ a „DNI V DAŽDI“ už tretí Broadwayský hit, tentoraz ocenený prestížnou cenou Laurenca Oliviera za najlepšiu komédiu sveta za rok 2014 od autorskej dvojice bratov Goodalovcov.

„TOTÁLNY NEZMYSEL je názov bláznivej komédie plnej nečakaných zvratov. Aristokratický blázon a jeho poslušný sluha v úspešnej divadelnej inscenácii na motívy legendárneho britského televízneho komediálneho seriálu v hlavnej úlohe s Hugh Laurie (Dr.House),“ hovorí Róbert Kobezda.

Ako dodal, hlavnú líniu tvorí tragikomický obraz hrdinu, ktorý sa ocitá pod tlakom protihráčov nútiacich ho porušiť morálne zásady. Postava sa rozhoduje „byť či nebyť“ nástrojom ich egoistických cieľov a vlastným svedomím. "Duchaplné dialógy s obsahovou eleganciou podčiarkujú tému nátlaku a vydierania malého človiečika, ktorý sám nerozumie, prečo sa malichernými požiadavkami ľudí zapodieva a necháva sa vtiahnuť do ich života,“ dodal Kobezda.

Po premiére sa konal v kaviarni divadla slávnostný príhovor a prípitok.

„Z premiéry som milo prekvapená, keďže generálka bola horšia. Herci už zrejme potrebovali diváka a podali neskutočné výkony. Premena v priebehu štyroch sekúnd a vžiť sa do inej role je obrovské umenie. Hru sme pripravili pre diváka aby bola zrozumiteľná, ľahká a aby pochopili poslanie celého predstavenia,“ dodáva režisérka Tatiana Masníková.

II. PREMIÉRA – 21. október 2016 o 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava

Obrazom: Premiéra predstavenia TOTÁLNY NEZMYSEL
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM