Peter Simon Rôzne

FOTO, VIDEO: Strach a hrôza! Takýto deň prežili rožňavskí študenti

V utorok sa na Gymnáziu Pavla Jozefa Šafárika v Rožňave konal nezabudnuteľný deň plný strachu, zážitkov, ale aj zábavy. Pedagógovia pripravili študentom pravý halloweensky deň.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Strach a hrôza! Takýto deň prežili rožňavskí študenti
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie začalo hneď z rána, keď si po zasadnutí do lavíc študenti gymnázia v Rožňave obliekali strašidelné masky, maľovali tvár ale aj pripravovali a dokončovali svoje výtvory z tekvice. Tie boli napokon zaradené do súťaže o najkrajšiu tekvicu a vystavené na schodisku školy. No to nebolo všetko. Súťažilo sa aj v iných kategóriách. „Ide o akciu, ktorá trvá celý deň a taktiež aj večer. Žiaci spia v škole, a je to pre nich atraktívne. Čo sa týka denného programu, deti, ktoré prídu v maskách nebudú skúšané, čo sa im veľmi páči,“ povedala pedagogička a spoluorganizátorka podujatia Diana Matisová.

Počas celého sa na škole hemžilo kopec zombíkov, mŕtvol, duchov, ale aj čarodejníc a iných strašidelných tvorov. Popoludní pokračoval halloweensky deň na ihrisku pri škole, kde sa konalo vyhodnotenie súťaží o najlepších šarkanov, ktoré si študenti mohli vopred pripraviť a nechýbalo ani vyhodnotenie o najkrajšiu halloweensku masku a najkrajšie vyrezávané tekvice. „Keď porovnáme minulé ročníky, tak určite vidno nárast študentov, ktorí sa zapojili do tejto akcie. Si myslím, že kvalita tohto halloweenu sa každým rokom zlepšuje a zvyšuje,“ dodala Matisová.

Nami opýtaní študenti sa vo väčšine vyjadrili, že sa im najviac pozdávalo to neskúšanie učiva. „Celý deň je super, pretože nás nemôžu skúšať, keď nemáme masku a v podstate sa ani veľmi neučíme a je to také celé strašidelné,“ komentovala študentka.

„Je pekné oslavovať tieto slávnosti, aj keď niesu z našej krajiny, ale je to dobré a zabávam sa,“ komentoval študent gymnázia.

„Výhra ma potešila, keďže dávnejšie, keď som chodila na karnevale, tak som nevyhrala a teraz som vyhrala prvé miesto za najlepšiu masku. Takže som milo prekvapená a chcem týmto poďakovať všetkým spolužiakom, ktorí ma v tom podporovali,“ komentovala víťazka najlepšej masky na škole.

Pripravili sme pre vás videoreportáž v ktorej nájdete viac vyjadrení a záberov. Možno sa na nich nájdete práve vy, alebo na nich nájdete vaše ratolesti. Želáme príjemné sledovanie.

Halloween na gymnáziu v Rožňave
1
Galéria
Halloween na gymnáziu v Rožňave
27
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM