Peter Simon Krimi

FOTO, VIDEO: Okres potrápila stúpajúca voda, hasiči zasahovali vo viacerých lokalitách!

Predpovede meteorológov pre náš okres sa potvrdili. Rozvodnilo sa niekoľko potokov. Voda napáchala škody vo viacerých obciach.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Okres potrápila stúpajúca voda, hasiči zasahovali vo viacerých lokalitách!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hasiči mali uplynulú noc zo stredy na štvrtok plné ruky práce. Okrem štátnych z Rožňavy zasahovali na postihnutých miestach v okrese aj dobrovoľníci. Záplavy vo februári však obyvatelia zasiahnutých lokalít neočakávali. Voda okrem zaplavených pivníc rodinných domov v Plešivci strhla aj provizórny most v Čučme. Na sídlisku Juh obyvatelia panelákov zas čistili kanalizácie. Problémy nastali aj v Brzotíne, kde vytopili niekoľko záhrad a aj v Jovicach, kde zaznamenali zvýšenú hladinu miestneho potoka. Dobrovoľní hasiči bojovali s vodou aj v Štítniku. Radikálne sa dvihla aj hladina Slanej v Rožňave.

Krízový štáb v Plešivci

Najviac zasiahnutá lokalita v našom okrese bola v obci Plešivec. Kde sa podľa našich zistení vylial miestny potok tečúci od obce Štítnik. V obci počas celej noci zasahovali hasiči z Rožňavy a dobrovoľníci z Plešivca a Štítnika. Postihnuté domy kompletne vytopila voda. Tú sa snažili odčerpávať aj počas celého dnešného dňa. „Okolo pol 10 večer ma zastihol telefón, že nastali problémy v jednej z častí našej obce, kde bývajú tri rodiny. Hneď som sa šla pozrieť na miesto a na vlastné oči som videla vážnosť danej situácie. Ihneď sme požiadali o pomoc hasičov z obce a z Rožňavy. Pri tejto príležitosti sme zriadili aj krízový štáb, kde sme doriešili plnenie vriec pieskom a následný odvoz na postihnuté miesto. Napáchané škody, ktoré voda vytvorila sa následne v plnom rozsahu ukázali až v ranných hodinách,“ uviedla pre náš web starostka obce Plešivec Iveta Šušánová.

V noci štáb obce informoval aj dispečing železníc, keďže voda pretekala aj železničným mostom, aby spoje prechádzajúce týmto úsekom zvýšili opatrnosť. Hasiči sa počas celého dnešného dňa snažili pomocou viacerých čerpadiel v Plešivci odčerpať vodu z pivníc a záhrad.

V Čučme padol provizórny most

Voda sa postarala o poriadny rozruch aj v obci Čučma, neďaleko nášho mesta, kde nápor vody strhol betónové panely provizórneho mosta. Na mieste udalosti zasahovala ťažká technika a jednotka Hasičského a záchranného zboru v Rožňave. „Kvôli výdatným dažďom stúpla hladina potoka Drázus a podmyla nám pripravené betónové panely, ktoré mali slúžiť na provizórny most. Ťažkou technikou sme priamo z toku v noci vybrali tieto panely, aby sa nenarobili ešte väčšie škody,“ uviedol starosta obce Alexander Szőllős.

Povodeň v okrese Rožňava 10. februára 2016
1
Galéria
Obrazom: Povodne v okrese Rožňava
19
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM