Peter Simon Správy

FOTO, VIDEO: Nočné búrky zamestnali hasičov, odčerpávali vodu

Silné búrky s dažďom počas noci na dnes zamestnali hasičov v Košickom kraji, najmä v meste Rožňava.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, VIDEO: Nočné búrky zamestnali hasičov, odčerpávali vodu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo hasiči zasahovali pri 13 výjazdoch, išlo najmä o odčerpávanie vody z pivníc domov, ale aj odstraňovanie popadaných stromov. Okrem toho hasiči pomáhali aj pri záchrane psa. Voda zas poškodila cestu na Čučmianskej ulici. Najhoršie situácia vyzerala nadránom v obci Brzotín.

"Od večera do rána pri týchto udalostiach spolu zasahovalo 15 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) so šiestimi vozidlami,“ uviedol košický krajský hovorca HaZZ Tomáš Berzetei. Pri zásahoch pomáhali aj dobrovoľní hasiči z Rožňavy a Dobšinej.

„Po povodňových prácach nás operačné stredisko povolalo ešte k technickému zásahu, kde sme pomáhali pri vyslobodzovaní zakliesneného psa,“ uviedol pre Rožňava 24 príslušník Hasičského a záchranného zboru v Rožňave Rastislav Greško.

Voda zatopila pivnice niekoľkých domov v Rožňave napríklad na Slnečnej a Letnej ulici či Ulici kozmonautov. Na rožňavskej ulici Čučmianska dlhá preverovali hasiči podozrenie zo strhnutia prejazdového mosta cez miestny potok, ktoré sa však nepotvrdilo. „Po príjazde na miesto udalosti sme zistili, že sa nachádza v dome nevládna osoba a bol tam bezbariérový prístup. Do domu tiekla voda. Na odčerpanie sme použili plávajúce čerpadlo. Pri zásahu sme zistili, že sa neďaleko prepadla časť vozovky. Poškodené miesto ohraničili páskou príslušníci polície,“ uviedol pre Rožňava 24 veliteľ zásahu Petr Hanzlíček.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek, ktoré sme pre vás v noci pripravili.

Voda sa valila cez rodinné domy a záhradu
1
Galéria
Obrazom: Rožňavskí hasiči zasahovali počas búrky pri viacerých udalostiach
35
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM