Peter Simon Rôzne

FOTO a VIDEO: Betliarsky Country Kotlík opäť nesklamal! Ako to vidí organizátor?

Prinášame vám ďalšie fotografie a spomínané druhé video z tejto obľúbej akcie v Betliari. Prečítajte si navyše rozhovor s organizátorom Marekom Šebeňom. Ten okrem iného prezradil, bez čoho by nebol kotlík tak úspešným a populárnym poudjatím.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Betliarsky Country Kotlík opäť nesklamal! Ako to vidí organizátor?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako vznikla prvotná myšlienka urobiť vlastne kotlík?

Chcel som pre ľudí z Betliara a okolia urobiť niečo, čo sa tu nekoná a tak som si vymyslel raz cestou zo Žiliny Betliarsky Country kotlík. Samozrejme, nešlo by to bez pomoci obce a starostu Júliusa Fakrašovského, ktorému aj touto cestou ďakujem a bez mojich kamarátov, ktorí sa zapojili do organizácie. Spomeniem napr. manželov Mariana a Ludku (Paulu) Mervovcov z Betliara, ktorí pomáhali hneď pri organizovaní prvého najťažšieho ročníka, ako aj ostatných ročníkoch, ďalej manželov Vavrovcov, Moniku a Vlada, Mareka Džalaja a aj mladých ľudí z obce a aj zo Slavošoviec.

Konal sa už tretí ročník, ako ho vnímate z pohľadu organizátora?

Už sme sa poučili z nejakých chýb, bola aj konštruktívna kritika, ktorú sme prijali a snažili sa opraviť chyby, ale samozrejme vždy sa niečo vyskytne. Bez toho nejde ani jedna akcia :) . Ak sme niekoho nedokázali uspokojiť, ako si predstavoval, tak sa ospravedlňujem. Tento tretí ročník sme už však organizačne zvládli ľahšie keďže sa nám prihlasovali ľudia aj sami a chceli pomôcť. Ako napr. Bedmintovy klub KGB, ktorý tento rok zabezpečil bedminton a speedminton. Centrum volného času, ktoré nám pomáha už tretím rokom, za čo im veľká vďaka, pracujú tam dobrí a šikovní ľudia ako pani riaditeľka Hurajtová, Erika a Laci a samozrejme všetci z CVČ.

Prvé FOTO a VIDEO z kotlíka si môžete pozrieť aj v správe OBRAZOM: Pozrite si, ako to vyzeralo na Betliarskom country kotlíku 2014

Varil sa guláš, aký je ten správny z vášho pohľadu?

Podľa mňa na guláši sa nemá nič vymýšľať. Ja osobne varím jednoduchý guláš našich starých otcov a mám. Mäso bravčové, hovädzie, alebo jeho mix. Potom len cibuľa, cesnak, čierne korenie, sol, paprika sladká, paprika štiplavá, vegeta, samozrejme voda a chuťovka je na svete. Nič viac netreba vymýšľať :)
Mäso si pustí to, čo má a ostatné sa už dochutí podľa toho, pre koho to varíte, či deti, alebo dospelých. Samozrejme robievam aj iné guláše ako napr. mexický a pod. Ale aj tak najlepší je podľa mňa tento jednoduchý. Aj keď som tento rok v porote nebol, tak ľudia hovorili, že všetky boli vynikajúce. Čomu sa ani nečudujem, keďže, každé družstvo, ktoré tam bolo, tak to varilo určite s láskou a precíznosťou.

Je niečo, čo by ste zlepšili na kotlíku?

Ja už asi nič. Rád by som organizáciu prenechal na niekoho iného. Popri firme sa neviem kotlíku venovať, tak ako by si to zaslúžil. Čiže ak má niekto chuť, nech sa mi ozve. Určite by som však chcel poďakovať úplne každému, kto akokoľvek prispel organizačne do kotlíka či už vystúpením, podporou, ale aj ľudom, ktorí prišli a pochválili nás ale aj tým kritikom. Vďaka nim sme sa snažili zlepšovať.

Čo sa vám na kotlíku najviac páčilo?

Asi detská zóna. Keď som videl tie vysmiate deti ako šantia o dušu, tak to bol skvelý pocit. Hrady sme mali už druhý rok od firmy BCF z Banskej Bystrice, môjho dobrého kamaráta Janka Karu (dík Janko), ktorá zabezpečuje dodávku elektriny a plynu do domácností a firiem. Deti tam skákali od rána do tmy, čiže určite dobrá voľba. A hlavne to vylepšilo to, že som videl aj ich rodičov drviť bedminton, speedminton, alebo florbal. A toľko pomalovaných tvári od CVČ nemali hádam ani indiáni, keď išli do boja :)

Official video kotlík 2014
1
Galéria
Betliarsky country kotlík 2014 č.2
34
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM