Peter Simon Správy

FOTO: Veľkonočné tvorivé dielne v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave

Veľkonočné tvorivé dielne navštívilo 40 skupín.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľkonočné tvorivé dielne v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave
6
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave sa od 5. 3. 2018 do 28. 3. 2018 už tradične zorganizovali veľkonočné tvorivé dielne pre nahlásené školské skupiny.

Záujemcovia si pod vedením pracovníčok galérie mohli vyrobiť svoje veľkonočné ozdoby využitím rôznych techník. Pracovali s filcom, textíliou, papierom a samotným vyfúkaným vajíčkom. Vyrábali z nich veľkonočné zajačiky, ovečky a kuriatka a zdobili voskom kraslice.

„Samotné dielne začínali prehliadkou aktuálnej výstavy Krehké čaro kraslíc, na ktorej sa oboznámili s rôznymi druhmi kraslíc. Zároveň začala interaktívna debata o význame Veľkej noci a zvykov viažucich sa k tomuto najväčšiemu sviatku kresťanov. Prehliadka výstavy pozvoľne prešla k samotnej aktívnej tvorbe veľkonočných dekorácií, pričom naša debata sa sústredila okrem techniky výroby na symboly Veľkej noci, ktoré siahajú až do predkresťanskej doby. Vysvetlili sme deťom aj význam pôstneho obdobia, Kvetnej nedele, ktorá predchádza tomuto sviatku, a prečo práve v tomto období sa pripravujeme na slávenie Veľkej noci,“ uviedla múzejná pedagogička a organizátorka tvorivých dielní, Gabriella Badin.

Ako doplnila, veľkonočné tvorivé dielne navštívilo 40 skupín. Detí táto forma interaktívnej tvorby očividne zaujala a boli rady, že si mohli zobrať domov vlastnoručne vyrobené predmety a dekorácie.

Obrazom: Veľkonočné tvorivé dielne
6
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM