Peter Simon Správy

FOTO: Široká škála domácich výrobkov a vianočná atmosféra

Združenie gemerských remeselníkov pripravilo na dvore Remeselníckeho domu v Krásnohorskej Dlhej Lúke posledný tohtoročný jarmok. Ten sa niesol v znamení Vianoc. Viac už prezradil predseda združenia Juraj Nagy. Pozrite si desiatky fotiek.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Široká škála domácich výrobkov a vianočná atmosféra
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nadšenci tradičných remesiel si počas soboty (10. december 2016) od 10:00 hod. do 16:00 hod. prišli na svoje. Kvalitné výrobky miestnych i zahraničných remeselných predajcov lákali pohľady návštevníka. Podujatie sa nieslo v príjemnej atmosfére krásneho prostredia malebnej dedinky s názvom Krásnohorská Dlhá Lúka.

Organizátori akcie sa snažili priblížiť vianočné zvyky aj formou ručných výrobkov. Ako uviedol pre náš web predseda Združenia gemerských remeselníkov, Juraj Nagy, podujatie bolo tento rok posledným. „Na akcii sa stretlo približne 30 remeselníkov, ktorí ponúkali rôzne výrobky. Prítomní tu našli keramické, hlinené, kovové predmety, sušené ovocie, či domáci chlieb. Nechýbali ani výrobky z oblasti Tokaja,“ hovorí Nagy.

Nagy dodal, že do Krásnohorskej Dlhej Lúky pricestovali predajcovia z okolia, no prišli aj spoza hraníc, prevažne z Maďarska. „Naše združenie bude určite v týchto aktivitách pokračovať aj na ďalší rok. V januári máme schôdzu, a tam si dohodneme presný termín na rok 2017,“ informuje predseda združenia.

Organizujú zbierku i dražbu

„Už piaty rok s mojimi kamarátmi organizujeme vianočnú benefičnú zbierku pre také rodiny, ktoré to najviac potrebujú. Darujeme trvanlivé potraviny a finančné dary,“ vyzýva verejnosť Juraj Nagy a dodáva, že vyhlasujú aj charitatívnu dražbu pôvodných historických pohľadníc Krásnej Hôrky, Rožňavy a Betliara z minulého storočia. „Najvyššia ponuka, za ktorú budú pohľadnice vydražené bude použitá na charitatívne účely,“ uviedol na záver Nagy.

Obrazom: Vianočný jarmok remeselníkov
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM