Peter Simon Rôzne

FOTO: Rožňavské ulice zaplnili pretekári, víťaz vás prekvapí

V našom meste sa uskutočnilo podujatie, ktoré tu ešte nebolo. My sme tam samozrejme nechýbali a pripravili zaujímavé momentky. Pozrite si, kto sa stal absolútnym víťazom podujatia. Ostanete prekvapení...:)

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rožňavské ulice zaplnili pretekári, víťaz vás prekvapí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradil jeden z organizátorov podujatia Matúš Maliak z Karting arény v Plešivci, myšlienka vytvoriť takéto podujatie vznikla niekedy koncom minulého roka, len tak spontánne ako sa hovorí pri „káve“. Rožňava, ako taká je mekkou motoršportu na východe a možno aj na Slovensku. Preto si určite zaslúži aj takúto akciu.

Zajazdil si aj primátor Rožňavy

A tak slovo dalo slovo a príprava sa mohla začať. Známa cesta sa zmenila na pretekársku trať, kde si svoje sili zmeralo niekoľko šikovných pretekárov. Okrem toho si na akcii mohol zajazdiť ktokoľvek a vyskúšať si, aké to je. Možnosť využil aj primátor mesta Pavol Burdiga a poslanec Peter Džačár. „Je to fantastický adrenalín. Pocity sú po jazdení veľmi dobré. Určite to odporúčam každému. Som úplne zadýchaný, keďže tu treba určite poriadnu fyzičku,“ uviedol bezprostredne po jazdení Burdiga.

Šport chceli priblížiť širokej verejnosti

„Celé podujatie bolo situované pri obchodnom centre na Sídlisku juh. Konkrétne bola uzavretá cesta od križovatky ciest Jovická a Alej Jána Pavla II. až po križovatku medzimlynská a Alej Jána pavla II. Trať bola samozrejme pripravená a postavené podľa stavu asfaltu a určite bola jednoduchšieho charakteru, aby si mohol zajazdiť ktokoľvek. Takisto bola prítomná naša časomiera, ktorá každému zmerala čas každého kola na tisícinu sekundy,“ hovorí organizátor podujatia Matúš Maliak.

Ako ďalej informoval, na začiatku jazdila len čisto verejnosť, následne prebiehali tréningy a od 16:00 hod. do 18:00 hod. sa uskutočnili ostré jazdenia. „Preteky sprevádzala tombola, guláš, občerstvenie, dobrá hudba v podaní DJ Rolly-ho a DJ K3vin B a bola tu aj výstava vozidiel,“ spresňuje Maliak.

Ako dodal po skončení akcie boli ohlasy pozitívne.

Víťazkou je dievča

Na ostrý štart sa postavilo spolu 18 pretekárov. Najúspešnejšou bola mladá slečna Fredy Bányászová, ktorej tento šport prirástol k srdcu. Druhé miesto obsadil Filip Pavlík a tretie Denis Zeťák. „Celé podujatie bolo super. Trať mi vyhovovala a bola rýchla. Je to super pocit byť najlepšou medzi samími chlapmi. V poslednej rozjazde som dostala hodiny, ale podarilo sa mi to dotiahnuť do úspešného konca,“ uviedla po vyhodnotení Bányászová.

Pozrite si v našej galérii zaujímavé fotky z nevšedného podujatia :)

Obrazom: Veľká cena Rožňavy v kartingu
54
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM