Peter Simon Správy

FOTO: Prvý deň osláv začal kultúrou, zábavou a pochúťkami!

V týchto dňoch v našom meste prebieha jarmok, ktorý je spojený s podujatím Dní Mesta Rožňava. Bohatý kultúrny program a kopec sprievodných akcií. To však nie je všetko. Už prvý deň začal famózne a prilákal stovky návštevníkov. Pozrite si akciu objektívom fotoaparátu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prvý deň osláv začal kultúrou, zábavou a pochúťkami!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Program dní mesta Rožňava začal vo štvrtok 15. septembra 2016 krátko po 14:00 hod. na pódiu v srdci nášho mesta. Tam po vystúpení mažoretiek, ktoré predviedli bravúrny výkon sa pred prítomných postavil primátor mesta Pavol Burdiga a aj kultúrna referentka Lenka Leškáková. Na pódiu sa postupne ukázali aj zástupcovia nášho mesta, poslanci mestského zastupiteľstva a hostia z partnerských miest. Primátor vo svojom príhovore vyzdvihol aj podstatu akcie a informoval o jej priebehu. Počasie organizátorom doprialo a tak sa celý deň niesol v horúcom štýle.

„Príprava takéhoto podujatia trvá približne sedem mesiacov. Samozrejme treba osloviť množstvo ľudí, nikoho nechceme vynechať, kým sa nám všetci nahlásia. Je to obrovské množstvo práce, ale výsledok je určite pekný. Najťažšie bolo získať potrebné financie. Peniaze má mesto vyčlenené a odsúhlasené zastupiteľstvom, no aby to bolo ešte bohatšie, tak treba osloviť aj sponzorov, ktorým určite ďakujem. O zábavu je tu postarané. Pripravené sú rôzne vystúpenia umelcov a hudobníkov. Do ďalších rokov sa budeme určite ešte viac snažiť, aby sa to celé zlepšovalo a rozrastalo,“ uviedol Burdiga.

Po oficiálnych častiach nasledovalo spustenie jarmočnej vlajky zo strážnej veže a tým začal pre Rožňavčanov už hneď v prvý deň bohatý kultúrny program. Na pódiu sa postupne striedali hudobníci, tanečníci a nechýbala ani zumba.

Pozrite si v našej galérii množstvo fotiek z prvého dňa akcie :)

Akcie pre každého

Už na tradičnom jarmoku bez pochýb nesmie chýbať medovina, dobré občerstvenie, ale aj trdelníky, na ktorých si pochutnával asi každý. Zaujímavosťou sú napríklad stánky s remeselníkmi, ktorí priamo pred očami ľudí zhotovujú rôzne výrobky. Vo večerných hodinách zaplnené Námestie baníkov zabávala tanečná show od OLD SCHOOL BROTHERS, hudobná skupina HEX a záver prvého dňa sa niesol v country štýle o ktorú sa postarali Betliarske vidly. Počas celého dňa si mohli záujemcovia zakúpiť aj tombolové lístky. Losovanie o hodnotné ceny prebehne dnes.

Ďalšie foto nájdete TU.

Piatok plný folku, jedla a príde aj MICHAEL JACKSON

Keďže program ďalším dňom graduje, tak organizátori očakávajú ešte väčší nával ľudí. Už hneď v úvode dňa na pódiu vystúpia tí najmenší. Deň bude pokračovať folkom. Od 13:00 hod. sa uskutoční ochutnávka gemerských špecialít v takzvanom Kulinárskom dvore, variť bude aj známy Vilo Habo. Prítomní sa môžu tešiť napríklad na zabávača Števa Hruštineca, oceňovanie najlepších športovcov a veteránov, hudobnú skupinu EndORFin, už spomínaného MICHAELA JACKSONA v podaní Pavla Janáka, ale aj Renaissense – víťazov Wacken Metal Battle Slovakia 2015, tombolu a All Devils & Štefan Hundža.

Kompletný program Dní mesta 2016 aj so sprievodnými podujatiami nájdete TU.

Obrazom: Dni mesta 2016 (prvý deň - štvrtok)
94
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM