Peter Simon Samospráva

Foto: Prezident počas návštevy nášho mesta odskočil aj do Betliara

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska sa stretol s občanmi Betliara a rokoval aj so samosprávou obce Betliar.

Ilustračný obrázok k článku Foto: Prezident počas návštevy nášho mesta odskočil aj do Betliara
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci výjazdového rokovania v okrese Rožňava zavítal popoludní v piatok 25. septembra 2015 prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska aj do Betliara, kde sa stretol s občanmi obce a rokoval so samosprávou obce Betliar.

Prezidenta privítal starosta obce Betliar Ľubomír Zatroch. Kyticou kvetov vo farbách obecnej vlajky ho pozdravila poslankyňa obecného zastupiteľstva Erika Jergová, básničkou o rodnej reči ho pozdravili žiaci miestnej Základnej školy.

Po zvítaní sa s občanmi obce sa prezident s päťčlennou delegáciou stretol zo zástupcami obecnej samosprávy v zasadacej sieni Obecného úradu v Betliari. Úvodom jeho excelenciu prezidenta s delegáciou privítal starosta obce a oboznámil ho s minulosťou, súčasnosťou obce a informoval ho o aktuálnych problémoch obce. „V diskusii prítomní zástupcovia oboch strán hľadali východiská ako riešiť problémové oblasti týkajúce sa ochrany životného prostredia v obci, chýbajúcej kanalizácie a zberného dvora odpadov, ďalšej prevádzky málotriednej základnej školy, ktorá sa nachádza v nevyhovujúcej 100 ročnej budove a spolupráce so SNM – Múzeom Betliar,“ uviedol pre náš web starosta obce Betliar Ľubomír Zatroch.

V závere stretnutia sa prezident podpísal do pamätnej knihy obce a na znak vďaky mu starosta obce odovzdal spomienkový darček. Od občana obce, výtvarníka p. Kostúra, dostal prezident na pamiatku obraz ocenený na výstave. Pred odchodom na návštevu kaštieľa sa prezident Andrej Kiska ešte prihovoril občanom obce zhromaždeným na námestí pred obecným úradom. „Pre Betliar bol tento deň výnimočnou udalosťou, nakoľko len veľmi malý počet menších obcí sa môže pochváliť návštevou prvého ústavného činiteľa,“ dodáva Zatroch.

Pozrite si fotky z návštevy prezidenta SR v obci Betliar.

Foto: Obec Betliar

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska sa stretol s občanmi Betliari
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM