Peter Simon Rôzne

Foto: Novoročný výstup na Volovec si užili stovky nadšencov turistiky

Hovorí sa, že ako na Nový rok, tak po celý rok. Niekoľko stoviek nadšencov turistiky z nášho mesta začalo nový rok poriadnou zaberačkou. Konal sa už 38. ročník Novoročného výstupu na Volovec.

Ilustračný obrázok k článku Foto: Novoročný výstup na Volovec si užili stovky nadšencov turistiky
Zdroj: Dnes24.sk

Celé podujatie organizoval Klub slovenských turistov Volovec v spolupráci s mestom Rožňava a obcou Čučma. Akcia začala v ranných hodinách na autobusovej stanici v našom meste, odkiaľ účastníkov previezli špeciálne spoje na začiatok trasy výstupu. Niektorí však zvolili vlastnú dopravu. Okrem prechádzky s priateľmi, či rodinou si účastníci užili úchvatný výhľad na Vysoké Tatry a Kráľovu Hoľu. Tento rok však na výstupe a samom vrchole Volovca chýbal sneh. Ten však aspoň do istej miery nahrádzal poriadny mráz.

Ani tento rok nechýbali účastníci výstupu, ktorí si zvolili vlastnú trasu a to najčastejšie cez Betliar alebo Úhornianskeho sedla, či Podsúľovej. Faktom je, že už niekoľko desaťročí sa novoročného výstupu zúčastňujú aj bežkári. Tí sa museli tento rok uspokojiť len s pevnou obuvou.

Opäť však nechýbala ani možnosť zakúpenia si odznaku a účastníckeho listu. Ukončenie podujatia organizátori naplánovali do priestorov kultúrneho domu v Čučme, kde sa podával aj teplý čaj.

Pozrite si momentky z výstupu na Volovec v našej galérii.

Obrazom: Novoročný výstup na Volovec si užili stovky nadšencov turistiky
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM