Peter Simon Správy

FOTO: Keď sa minulosť stretne s prítomnosťou. 5 miest v Rožňave kedysi a dnes

Viete, ako vyzeralo naše mesto pred desiatkami rokov? Pozrite si zábery, ktoré zachytávajú veľkú premenu s niekoľkoročným odstupom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Keď sa minulosť stretne s prítomnosťou. 5 miest v Rožňave kedysi a dnes
5
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste rodeným Rožňavčanom, mesto pod Kalváriou je vám isto dobre známe. Nie každý si však ešte pamätá, ako vyzeralo v časoch pred desiatkami rokov. Práve vďaka jedinečným čiernobielym záberom z tohto obdobia, spojených s aktuálnejšími, sa môžeme na pár chvíľ vrátiť v čase. Prinášame vám ďalší diel seriálu s unikátnymi zábermi, ktoré zachytávajú mesto v minulosti a dnes.

Na kombo fotkách tentokrát nájdete pohľad na rôzne pamiatky v Rožňave, ale aj známy dom potravín, ktorý sa časom zmenil na modernú stavbu. Nechýba ani zaujímavý pohľad na severnú časť Námestia baníkov, či pohľad zo strážnej veže na celé mesto. Všetky zábery si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ako sami vidíte, desiatky rokov urobili svoje a aj najznámejšie miesta v Rožňave si prešli veľkými zmenami. Pri pohľade na fotky, máte pocit, že vyzerali krajšie predtým? Alebo ste radi, že sa zmenili do dnešnej podoby?

Ak máte aj vy fotografie Rožňavy, s ktorými by ste sa chceli podeliť a viažu sa so zaujímavými udalosťami či spomienkami, neváhajte nás kontaktovať. Svoje príbehy, fotografie, či spomienky nám môžete poslať na mailovú adresu: simon@global24.sk.

Zdroj fotiek: Dnes24.sk a Róbert Molinary

Dobové zábery vs. súčasnosť. Rožňava v čase, ktoré sa oplatí vidieť
5
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM