Peter Simon Správy

FOTO a VIDEO: Rožňavské kultúrne leto uzavrelo predstavenie divadla Actores

V našom meste sa uskutočnilo posledné podujatie v rámci Kultúrneho leta 2017, ktoré sa v meste teší obľube. Pravidelný účastník odišiel s darčekom od primátora.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Rožňavské kultúrne leto uzavrelo predstavenie divadla Actores
34
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

V rámci Kultúrneho leta 2017 v Rožňave prebehlo v severnej časti Námestia baníkov počas leta niekoľko podujatí.

Na záver sa predstavilo divadlo Actores

Uplynulý víkend sa konalo posledné tohtoročné podujatie kultúrneho leta 2017. Široká verejnosť si mohla vychutnať zábavno – hudobné vystúpenie divadla Actores, ktoré si pripravilo program pod názvom The Family Bandwagon 2. Okrem hercov sa v ňom ukázal aj Robo Šimko.

„Zábavné predstavenie tvorí živá hudba, spev, tanec a komické situácie, ktoré rozohrávajú členovia paranormálnej rodinky medzi sebou a taktiež medzi divákmi. V predstavení odzneli evergreeny ako Hit the road Jack!, Tu Vuo Fa L’Americano, It Don’t Mean A Thing, Abba, Addams Family, Miazgovci a mnohé ďalšie v netradičnom aranžmá s hosťom a skvelým cimbalistom Jurajom Helcmanovským,“ povedal po predstavení herec Robo Kobezda.

Rôznorodé zameranie

Zrekonštruované námestie chce mesto naplno využiť aj v budúcnosti. „Musím povedať, že v porovnaní s minuloročným podujatím sme tento rok prilákali podstate viac ľudí. Trošku sme pri skladbe programu vychádzali aj zo záujmu obyvateľov nášho mesta. Brali sme do úvahy rôzne postrehy, námety a pripomienky, a tak sa skladba celého programu vylepšila, budeme na tom pracovať aj naďalej. Najviac zaujali hudobné popoludnia a aj Bubble day, kde sa vyšantili tí najmenší. Veľmi ťažko vytipovať, čo bolo najlepšie, keďže mesto pripravuje program pre každú vekovú kategóriu. Podujatie, o ktoré by zo strany návštevníkov nebol záujem sme nezaznamenali,“ povedala pre náš web vedúca Odboru školstva, kultúry, mládeže a športu, Janka Mičudová.

Ako doplnila, počas podujatí si ľudia mohli zbierať pečiatky. Na jedného z pravidelných návštevníkov následne čakal darček. „Na tomto poslednom podujatí po programe nasledovalo žrebovanie. Pán primátor osobne venoval mobilný telefón,“ doplnila na záver Janka Mičudová.

Obrazom: Záver kultúrneho leta v Rožňave patril divadlu Actores
34
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM