Peter Simon Správy

FOTO a VIDEO: Cestári v noci minuli desiatky ton posypového materiálu, TOTO sú najkomplikovanejšie úseky!

V našom okrese sa v noci vybrali na cesty sypače. Perinbaba i nášmu regiónu totiž uštedrila bielu nádielku. Do terénu tak museli byť nasadení cestári. Okrem toho sa na istý čas odstavila aj Soroška.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Cestári v noci minuli desiatky ton posypového materiálu, TOTO sú najkomplikovanejšie úseky!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Cestári z Košického samosprávneho kraja majú za sebou ďalšiu náročnú nočnú zmenu. Postaralo sa o to včerajšie sneženie v našom okrese. Ako sme sa dozvedeli priamo zo strediska v Rožňave, aj v týchto chvíľach sú v plnom nasadení.

Vyrazili na cesty

Ako nás informoval Peter Kliment, vedúci strediska zo Správy a údržby ciest v Rožňave, pri nočnom zásahu bolo nasadených desať posýpacích vozidiel a tri nakladače. „Zimná údržba bola oficiálne aktivovaná 1. novembra 2015. Včerajšie sneženie zasiahlo náš okres poobede. Posýpacie vozidlá boli vyslané na vykonanie údržby v čase od 14:20 hod. na cesty podľa poradia dôležitosti schváleným operačným plánom zimnej údržby,“ prezradil Kliment.

Zložité situácie

Cestári sa zhodujú, že najkomplikovanejšie situácie v našom okrese sú na horských priechodoch Dobšinský kopec, Súľová, Hrádok, Roštársky kopec, tú všade by si mali vodiči dávať veľký pozor a obzvlášť na Soroške, kde je zakázaných chemický posyp a denne prejde týmto úsekom nespočetné množstvo vozidiel. Sorošku v nočných hodinách pre vysoké riziko šmyku na pár hodín polícia úplne uzavrela. Po dôkladnom očistení vozovky sa bežný chod opäť obnovil. „Do ranných hodín sa minulo na cestách nášho okresu 80 ton interného posypového materiálu a 50 ton chemického posypového materiálu,“ dodal Peter Kliment, vedúci strediska zo Správy a údržby ciest v Rožňave.

Počas noci sme mapovali situáciu na cestách nášho mesta ale aj Soroške a blízkom okolí. Fotografie a videozostrih, nájdete v našej galérii.

Nočné sneženie v Rožňave a okolí
1
Galéria
Obrazom: Nočné sneženie v Rožňave a okolí
38
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM