Hokej

Oceliarom finále extraligy neušlo: V ňom sa predstavia už siedmykrát v rade

Oceliari sú vo finále! Piešťanskú prekážku dokázali košickí hráči nakoniec zvládnuť , keď v šiestom stretnutí porazili svojho súpera 2:1. Po Nitre sú tak Košičania druhým finalistom našej najvyššej hokejovej extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Oceliarom finále extraligy neušlo: V ňom sa predstavia už siedmykrát v rade
Zdroj: TASR

Košičania si v šiestom zápase semifinále vytvorili úvodnú gólovú šancu. Bicek sa v 2. minúte ocitol sám pred brankárom Tomekom, položil si ho na ľad, ale puk napokon nedokázal zasunúť do bránky. Piešťany sa snažili odpovedať rovnakou kartou, hostia však dobre pokrývali priestor pred vlastnou bránkou a ofenzívnym forčekingom sa snažili narúšať domácu rozohrávku.

V úvode strelci mlčali

V 12. minúte chyboval pri vyvážaní puku domáci Hamrák, v strednom pásme sa ho zmocnil Marcinko, ktorého však Tomek v samostatnom úniku vychytal. Domáci sa dostali k výraznejšiemu slovu až v 16. minúte. Košičania pozabudli v zadných radoch na Peška, ten našiel ideálnou prihrávkou Brňáka, no jeho pokus zneškodnil pozorný Staňa.

V opatrnom tempe začala aj druhá tretina. Košice od jej úvodu pokračovali v občasnom aktívnom napádaní, po ktorom sa podarilo získať puk Sojčíkovi a hostia sa mohli dostať do vedenia. Strelu od modrej vyrazil Tomek len nad seba do výšky, puk mu však spadol na chrbát a len vďaka pozornosti obrancov domáci neinkasovali. S pribúdajúcim časom sa na piešťanských hokejkách prejavovala väčšia nervozita.

Prišlo aj na góly

V 36. minúte sa ocitol sám v priestore medzi kruhmi Bartánus, ani jeho strela si však cestu do bránky nenašla. V závere hrali Košice presilovku rovnako ako na konci prvej tretiny a tentoraz ju využili. Jenčík vykorčuľoval s pukom na modrú, švihom ho poslal smerom na bránku a pred Tomekom ho so šťastím tečoval Deyl – 0:1.

Domáci si nedokázali vypracovať gólovú šancu ani v úvode tretej časti hry a v 47. minúte inkasovali druhýkrát. Bartánus založil rýchly protiútok po pravom krídle, naservíroval puk na os klziska rozbehnutému Jenčíkovi, ktorý z prvej prekonal Tomeka – 0:2.

O minútu neskôr sa Piešťanom naskytla ideálna možnosť na zmazanie gólového manka počas 53-sekundovej presilovky 5 proti 3, no ani v nej nedokázali prekonať Staňu. Tomu prekazil radosť z druhého čistého konta za sebou 28 sekúnd pred záverečnou sirénou Tibor Melichárek, ktorý spracoval prihrávku Drgoňa a znížil na 1:2. Hostia si v dramatickom závere dokázali tesný náskok ustrážiť a po víťazstve 2:1 sa predstavia vo finále play off už siedmykrát v rade. Vyzvú v ňom HK Nitra, ktorej hráči sa pobijú o titul prvýkrát v histórii.

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 60. Melichárek (Saliji, Holovič) – 40. Deyl (Jenčík, Bartoš), 47. Jenčík (Bartánus). Rozhodovali: J. Konc, Stano – Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1510 divákov

Konečný stav série: 2:4 – do finále postúpili Košice

Šiesty zápas semifinále medzi Piešťanmi a Košicami
1
Galéria
Košický postup do finále: V ňom sa predstavia už siedmykrát v rade
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM