Krimi

Finančná správa zhabala účtovníctvo podozrivému podnikateľovi z Rožňavy

Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) zhabali účtovníctvo podnikateľovi v Rožňave. Je podozrivý z podvodov na DPH, a to minimálne vo výške 300 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Finančná správa zhabala účtovníctvo podozrivému podnikateľovi z Rožňavy
Zdroj: Dnes24.sk

Informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

„Počas pondelka (24.7.) zaisťovali colníci z KÚFS účtovné doklady v Rožňave. Konateľ obchodnej spoločnosti odmietol spolupracovať a na výzvu KÚFS dobrovoľne vydať účtovné doklady nereagoval. Za pomoci hasičov teda colníci vypáčili dvere a zaistili účtovné doklady obchodnej spoločnosti. Konateľa Juraja K. príslušníci KÚFS zaistili a predviedli na výsluch,“ uviedla Macíková.

Konateľ je podľa jej slov podozrivý, že prostredníctvom reťazca vlastných obchodných spoločností registrovaných na Slovensku aj v zahraničí v rokoch 2015 a 2016 podnikal najmä v oblasti obchodovania so softvérom, stavebným materiálom, reklamnou činnosťou či v oblasti telekomunikačných služieb.

„Jeho zámerom bolo účelové znižovanie vlastnej daňovej povinnosti i daňovej povinnosti ďalších daňových subjektov. Následne tieto obchodné spoločnosti účelovo prevádzal na nekontaktné osoby,“ vysvetlila Macíková.

Nakoľko je odôvodnená obava, že prípadná dorubená daň by mohla byť u obchodnej spoločnosti v budúcnosti nevymožiteľná, vydal KÚFS podľa hovorkyne predbežné opatrenie vo výške 300 000 eur na nehnuteľný majetok spoločnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM