Peter Simon Správy

Fantastický úspech študentov z Rožňavy: S učebnou pomôckou cestujú na žilinskú univerzitu, FOTO!

Aj v školskom roku 2017/2018 sa študenti SOŠ technickej Rožňava, zúčastnili krajského kola stredoškolskej odbornej činnosti. Ich práce neostali bez povšimnutia, práve naopak.

Ilustračný obrázok k článku Fantastický úspech študentov z Rožňavy: S učebnou pomôckou cestujú na žilinskú univerzitu, FOTO!
7
Galéria
Zdroj: SOŠT Rožňava

Každoročne sa krajské kolo SOČ uskutočňuje v Košiciach. V tomto školskom roku sa jubilejný 40. ročník súťaže konal na SPŠ dopravnej.

Ako informovala náš web metodička SOČ Malvína Dudášová, z rožňavskej technickej školy sa do súťaže prebojovali dve žiačky z obvodného kola a 7 žiakov postúpilo priamo zo školského kola. „Spolu sa súťaže zúčastnilo deväť žiakov, ktorí súťažili v piatich odboroch,“ hovorí.

Fantastický úspech dosiahli žiaci zo IV.A triedy, Patrik Mikuláš a Matej Mlynárik. „Tí vyhotovili učebnú pomôcku pod názvom Výukový panel plne elektronického zapaľovania a vstrekovania. V silnej konkurencii obsadili prvé miesto. Prácu vyhotovili pod dohľadom skúseného učiteľa odborných predmetov, Ing. Ladislava Ligárta a majstra odborného výcviku, Petra Kirnera,“ spresňuje Dudášová.

Učebnú pomôcku teraz predvedú na celoštátnej prehliadke najúspešnejších prác, ktorá sa uskutoční na Žilinskej univerzite v Žiline už tento mesiac.

Obrazom: Výukový panel plne elektronického zapaľovania a vstrekovania
7
Galéria
Zdroj: SOŠT Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM