Kultúra

Expedičná kamera: To je dobrodružstvo, extrémne športy a zážitky

Akciu pod názvom Expedičná kamera, ktorá prilákala veľa mladých, ale aj starších nadšencov dobrodružných a dokumentárnych filmov organizovalo už po 2x v Rožňave Gemerské osvetové stredisko v spolupráci s Gemerfilmom.

Ilustračný obrázok k článku Expedičná kamera: To je dobrodružstvo, extrémne športy a zážitky
Foto: Radka Deckerová

Návštevníci plní očakávaní sa zišli v sále Zuš okolo 18 tej hodiny a premietanie sa mohlo začať. Prvým zaujímavým filmom bol dokument z Afriky mapujúci život kmeňa domorodcov. Tento film vyvolal emočné dojmy asi na každom, potom nasledoval film z našich veľhôr…

Zaujímavosťou tohto festivalu bol bonus pre návštevníkov v podobe filmu Na hrane. Tento polohraný dokument rozpráva príbeh o posádke krnačkových pretekov – netradičného športu zo stredného Slovenska. Film o adrenalíne, bláznovstve a o láske je inšpirovaný výrokom: „Je smutné, keď športovec chľastá, ale obdivuhodné, keď alkoholik športuje”. Tvorcov Ľubomíra Viludu a Ivana Kršiaka uvítali na festivale osobne, len v Rožňave, takže túto hlbokú myšlienku si mohli vysvetliť.

„Prvý ročník vzbudil veľký ohlas, tak to nás povzbudilo pustiť sa aj do druhého", povedala organizátorka festivalu Kleinová.

Zdroj: Peter Simon

Expedičná kamera
1
Galéria
Expedičná kamera
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM