Tlačové správy

Dovolenkovať a pomáhať? Dá sa to!

Zima ešte asi nepovedala svoje posledné slovo. Ak patríte medzi ľudí, ktorí už teraz snívajú o slnku, pláži a oddychu, máme pre vás skvelý tip!

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkovať a pomáhať? Dá sa to!
Zdroj: supercestovka.sk

Vedeli ste, že pomôcť ľuďom v núdzi môžete aj kúpou dovolenky? Neviete si to predstaviť? Čítajte ďalej! Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk už päť rokov pomáha tým, ktorí to skutočne potrebujú.

Vďaka darcom sprostredkoval už 2,7 milióna eur chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám v núdzi, mimovládnym a neziskovým organizáciám či samosprávam a školám. Tento raz sa však stal súčasťou skutočne unikátneho projektu dovolenkového portálu Supercestovka.sk, ktorý moderným spôsobom spojil charitu s dovolenkovaním.

Podpora rodinám

Na stránke pomahame.super­cestovka.sk nájdete príbehy rodín v núdzi, ktoré o finančnú pomoc žiadajú na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Ak chodíte na dovolenky, stačí ak si vyberiete konkrétnu rodinu či organizáciu, ktorej chcete pomôcť a zaregistrujete sa k ich príbehu. Stanete sa tak ich podporovateľom. Za každých 20 podporovateľov im Supercestovka venuje 10 eur. Následnou kúpou dovolenky na stránke Supercestovka.sk ich tak automaticky podporíte 1% z ceny zájazdu.

Cena vašej dovolenky sa nijak nenavýši, cestovná agentúra sa totiž vzdáva časti svojej provízie. „Za prvý mesiac sme vybraným rodinám pomohli čiastkou 300 eur,“ povedal majiteľ cestovnej agentúry Viliam Mego.

Čím viac percent, tým silnejšia pomoc

Finančné dary venuje Supercestovka rodinám prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk, kde sa transparentne zobrazia v zozname darov pod výzvou.

„Niekomu by sa mohlo zdať, že 1% zo zájazdu je príliš malá suma. No ak by sme predali takých zájazdov 100, vieme pokojne uhradiť hendikepovanému dieťaťu potrebnú rehabilitáciu alebo pomôcť rodine v najťažšom období,“ vysvetľuje Mego.

Ak teda ešte nemáte na toto leto dovolenku vybranú a chcete zároveň pomôcť, neváhajte a klikajte na pomahame.super­cestovka.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM