Peter Simon Krimi

Dôchodkyni (78) vytrhli kabelku, až spadla na zem: Policajti už obvinili dvoch Rožňavčanov!

Rožňavskí kriminalisti vypátrali dvojicu mladíkov podozrivých z lúpeže. Podľa policajnej správy prepadli 78-ročnú dôchodkyňu z Rožňavy. Polícia prezradila fakty.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodkyni (78) vytrhli kabelku, až spadla na zem: Policajti už obvinili dvoch Rožňavčanov!
Zdroj: TASR

Ako informoval hovorca košickej polície Alexander Szabó, vyšetrovateľ PZ na základe zabezpečených dôkazov z obzvlášť závažného zločinu lúpeže obvinil dvoch Rožňavčanov Tomáša (20) a Miroslava (17). „Títo v poobedňajších hodinách začiatkom júna 2016 využili nepozornosť dôchodkyne, ktorá prechádzala po chodníku pri jednom z rožňavských parkov. Starší z obvinených pristúpil zozadu k poškodenej a z ruky jej vytrhol kabelku tak, že spadla na zem. Kabelku následne mladší z obvinených schoval do vaku a obaja z miesta ušli. Krádežou kabelky s obsahom a finančnú hotovosťou spôsobili škodu za viac ako 210 eur,“ uviedol Szabó.

Ako ďalej informoval, dôchodkyňa pri páde na zem utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 6 týždňov. „Obvinení sú umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu,“ dodal hovorca polície.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM