Peter Simon Iné športy

Dobšinská zima má 84 prihlásených posádok: Prečítajte si, aké zvučné mená sa ukážu na podujatí

Dnes, dva dni pred štartom obľúbeného podujatia motoristického kalendára voľných podujatí na Slovensku, organizačný výbor XIII. Dobšinskej zimy, eviduje 84 posádok zo Slovenska, Maďarska a Poľska. Tento počet jazdcov a účasť z Poľska poukazuje na obľúbenosť podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Dobšinská zima má 84 prihlásených posádok: Prečítajte si, aké zvučné mená sa ukážu na podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

V tomto období, keď sa u nás a v okolitých krajinách ešte súťažná sezóna nezačala, využívajú naše podujatie na prípravu a rozjazdenie. Výdatná snehová nádielka týchto dní a možnosť použitia pneumatík s hrotmi robia z tohto podujatia pravú „Švédsku rally“.

Aj v tomto roku organizátori pripravili podujatie, ktoré je zaradené do Minirallycupu ako aj do voľného Dobšinského pohára. V Minirallycupe je momentálne prihlásených 56 posádok, medzi ktorými nechýbajú ani absolútny víťaz MRC z roku 2014 Tibor Kovacs a ani druhý v poradí Peter Dubecký. Aj v jednotlivých objemových triedach budeme môcť vidieť najrýchlejších jazdcov sezóny 2014. Medzi zadnokolkami sú to Michal Chalachan a Denis Bodon. V triede A2 je to Peter Bednár, v triede A3 Tomáš Polovka a v najsilnejšej triede už spomínaný Tibor Kovacs. No to skutočné lákadlo XIII. Dobšinskej zimy sa skrýva medzi 28 posádkami prihlásenými do Dobšinského pohára. Najsilnejšia trieda A4 skrýva skutočné osobnosti Majstrovstiev Slovenska a Maďarska v rally.

Ako prvého treba jednoznačne spomenúť slovenského vicemajstra Igora Drotára, ktorý mal vydarenú sezónu 2014 na slovenských rally tratiach ako aj na kopcoch. Sekundovať mu bude maďarská hviezda minulých rokov štvornásobný a úradujúci Majster Maďarska Miklós Kazár. Vážnym kandidátom na popredné priečky je absolútne tretí v hodnotení MSR rally Tomáš Kukučka, ktorý sezónu 2015 začal víťazstvom na podujatí Liqui Moly winter cup v Prešove.

Ďalším majstrom v štartovom poli je Majster Slovenska v triede 3 a domáci pretekár Vlastimil Majerčák, ktorý ako jediný z 84 prihlásených jazdcov v Dobšinej už vyhral absolútne a zároveň tri ročníky po sebe na „kráľovskej“ RS Vlčia dolina nenašiel premožiteľa. Medzi veľmi rýchlych jazdcov bude určite patriť aj Alexander Baffy, ktorý od svojho debutu vo „veľkom aute“ na konci roka 2014 púta na seba veľkú pozornosť. Oko diváka určite poteší 23 štvorkoliek, ale aj maďarskí jazdci na silných zadnokolkách BMW a neodmysliteľných žigulíkoch.

Aj v nižších triedach bude možné vidieť niektorých pravidelných účastníkov Majstrovstiev Slovenska ako je Tomáš Fusko, Peter Deak, ktorý sa predstaví s novým autom, alebo Matúš Pavlík. Výborné snehové podmienky na trati ako aj široké štartové pole nabité osobnosťami predznamenávajú hodnotný športový zážitok.

Zdroj: MestoDobšiná.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM