Iné športy

Dobšiná v očakávaní: Kto zdolá kopec najrýchlejšie

Dnes pretekárom aj divákom počasie prialo a na Dobšinskom kopci sme videli niekoľko zaujímavých výsledkov. Podľa očakávania bol najrýchlejší Simone Faggioli, ktorý si drží druhého Miloše Beneše na trojsekundový dištanc.

Ilustračný obrázok k článku Dobšiná v očakávaní: Kto zdolá kopec najrýchlejšie
Zdroj: Dnes24.sk

Porovnanie tréningových výsledkov za všetky tri európske ročníky Dobšinského kopca však napovedá, že zajtra by sme sa mohli dočkať ďalšieho rekordného času.

Faggioli v tréningoch jazdieva časy okolo 2:30s.

Vlani však v druhom tréningu odskočil na 2:27s a v nedeľu posúval traťový rekord. Tento rok je jeho čas z druhého tréningu ešte o tri sekundy rýchlejší! Za optimálnych podmienok by sme teda mohli byť optimisti. Zaujímavé je sledovať aj to, ako Talian posúva svoje medzné časy. Zjavne tam cítiť ešte potenciál (ktorý možno priniesla aj nová Norma M20 FC). Potvrdzuje to aj pozornejšie porovnanie s časmi jeho najvážnejšieho rivala, Miloše Beneša. Čech tu vlani aj predvlani skončil vždy druhý. Každý rok sa zlepšuje približne asi o 3–4 sekundy a jeho limity by sme v tomto roku mohli čakať niekde na úrovni 2:25s až 2:26s. To by teda znova mohlo stačiť „iba“ na druhé miesto za Faggiolim, ktorý už dnes jazdil pod touto hranicou.

Zvyšok sveta za touto dvojicou výrazne zaostáva

Zatiaľ sú malým sklamaním časy Federica Libera, ktorý mal byť (na rovnakej Norme ako Faggioli) tým, kto krajana popreháňa. zatiaľ sa to však nedeje. Možno nás prekvapí zajtra. Zo Slovákov sa na stále špičke drží Igor Drotár, ktorý sa so svojou navrátivšou Fábiou WRC doslova mazná (vedie triedu a celkovo je na 13.mieste). Ak si ju bude Prešovčan takto hýčkať aj zajtra, tak by si mal upevniť vedenie v slovenskom kopcovom šampionáte. Ďodi síce naznačil potenciál svojho nového Mitsubishi v prvej jazde, ale v tej druhej mal technické problémy, ktoré sa snažia identifikovať (pravdepodobne elektronika). Držme im palce!

V depe je momentálne rušno

Na trati v Dobšinej už teda zavládol pokoj a rušno je teraz hlavne v depe, kde sa tímy poctivo pripravujú na zajtrajšie ostré jazdy. Nás ešte čaká tlačová konferencia s najlepšími a po nej bude dobšinská oslava motorsportu pokračovať koncertom Tublatanky, Tristana a DJ Lieskovkého. Zajtra pokračuje podujatia ME pretekov automobilov do vrchu dvoma súťažnými jazdami. Prvá sa začína o 09.00 hod. a druhá o 13:30 hod. Víťazov by sme mali poznať niekedy okolo sedemnástej hodiny.

Autor: Peter Simon

Zdroj: Tlačové stredisko DK 2014

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM