Peter Simon Samospráva

Dobšiná sa chce pustiť do výstavby: Pozrite, čo má mesto v pláne!

Nájomné byty v Dobšinej sú už schválené. Mesto si chce udržať mladých občanov. Mestským poslancom bol prezentovaný zámer výstavby obytných domov s podmienkou súhlasu s podaním žiadosti o poskytnutie dotácie na ich výstavbu.

Ilustračný obrázok k článku Dobšiná sa chce pustiť do výstavby: Pozrite, čo má mesto v pláne!
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica v Dobšinej už dlhšie uvažovala o výstavbe nájomných bytov. Ako avizoval primátor mesta Ján Slovák na zasadnutí, mesto si výstavbou a ponukou nového bývania chce udržať mladých obyvateľov. „Je veľmi žiaduce a potrebné, aby Dobšiná mala podmienky na to, aby si udržala mladých ľudí, ktorí sa chcú osamostatniť. Nájomné byty budú aj pre nich možnosťou nového bývania, za prijateľných podmienok,“ zdôvodnil realizáciu stavby primátor mesta Ján Slovák.

Poslanci sa už zaoberali aj predloženými návrhmi a výstavbe dali zelenú.

Ako informuje radnica, financovanie projektu by malo byť kryté dotáciou a úverom zo štátneho fondu rozvoja bývania. Objekty dvoch nájomných bytových domov bežného štandardu sa budú nachádzať v západnej časti mesta Dobšiná, pri futbalovom štadióne.

Nájomné bytové domy v meste Dobšiná budú štvorpodlažné. Prístupnosť k nim sa zabezpečí už z jestvujúcej komunikácie. Mesto k bytovým domom plánuje dobudovať aj parkovacie miesta, verejné osvetlenie a priestory pre zberné kontajnery. V prvej etape budú vystavané dva nájomné bytové domy s jedenástimi bytovými jednotkami v každom z nich. V bytových domov tiež budú k dispozícii aj bezbariérové byty.

Žiadatelia o nový byt musia podľa informácií vyplniť dotazník a následne po splnení podmienok ich samospráva mesta vyzve a predloží ponúkané nájomné zmluvy. „V prvom rade záujemca pri podpise zmluvy zloží depozitnú čiastku, ktorá bude v tomto prípade do 1000 eur. Byty budú jedno, dvoj a trojizbové. Nájomné napríklad v jednoizbovom byte po vzore iných miest je možné odhadnúť zhruba od 120 eur mesačne, vrátane energii. Každý byt bude mať vlastný plynový kotol a teda domácnosť bude uhrádzať svoju reálnu spotrebu,“ spresnil Slovák.

Foto: MsÚ Dobšiná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM