Peter Simon Šport

Dobšiná ožila motoristickým ruchom: V prvý deň podujatia si návštevníci užili vystúpenie silákov a hudobných interpretov

V uliciach Dobšinej to momentálne naplno žije. Mesto sa počas uplynulého dňa zaplnilo súťažnými vozidlami, ktoré už bojujú o cenné sekundy pod vedením svojich pretekárov na súťaži Dobšinský kopec 2015, ktorý je zaradený do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu.

Ilustračný obrázok k článku Dobšiná ožila motoristickým ruchom: V prvý deň podujatia si návštevníci užili vystúpenie silákov a hudobných interpretov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa našich informácií sa do 32. ročníka Dobšinského kopca prihlásilo až 134 jazdcov z desiatich európskych krajín so svojimi vozidlami. Karavany tímov lemujú celé mesto. Organizátori na námestí v piatok 17. júla 2015 pripravili bohatý kultúrny program pre každú vekovú kategóriu návštevníka. Nechýbalo vystúpenie silákov z klubu Street Workout Rožňava, DJ Peet Love, skupiny Hex, či vystúpenie rappera Strapa. O zábavu, občerstvenie a chutné jedlá bolo teda postarané. Dnes sa však už vozidlá presunú na známy Dobšinský kopec, kde budú v ostrej jazde bojovať o cenne sekundy. Večer sú zas na námestí v Dobšinej pripravené zaujímavé sprievodné podujatia.

Samozrejme, ako to už pri takýchto väčších podujatiach býva, obmedzení sú väčšinou domáci obyvatelia, ktorým návštevníci neraz parkujú pred obydliami. Všetko ale naznačuje tomu, že občania sa s pretekmi zžili a aj svojou toleranciou chcú napomôcť k ich bezproblémovému priebehu.

V Dobšinej sa nachádza aj náš kameraman redaktor, ktorý mapuje a pripravuje zábery z celého víkendu.

Pozrite si v našej fotogalérii fotky z prvého dňa v Dobšinej!

Dobšinský kopec 2015 začal už v piatok večer vystúpeniami hudobníkov a silákov
25
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM