Peter Simon Správy

Dobrovoľní hasiči majú dôvod na radosť: Robert Kaliňák im odovzdal zrepasovanú požiarnu Tatru

Podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák odovzdal v našom kraji ďalšie hasičské vozidlá. Jedno špeciálne sa ušlo aj obci Plešivec. Pozrite si fotky a videoreportáž z odovzdávania.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči majú dôvod na radosť: Robert Kaliňák im odovzdal zrepasovanú požiarnu Tatru
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci projektu pripravenosti Slovenska v boji so živelnými pohromami v piatok 2. októbra 2015 minister vnútra Robert Kaliňák, spolu s poslancom Národnej rady Bélom Bugárom, prišli do obce Plešivec odovzdať zrepasovanú Tatru 148 do rúk dobrovoľného hasičského zboru, ktorý v obci úspešne pôsobí.

Ako uviedol minister vnútra vo svojom príhovore, dobrovoľný hasičský zbor v Plešivci, si toto auto zaslúži a nemá ho považovať za dar, ale za podporu mladých ľudí, ktorí sa dobrovoľne venujú haseniu. „Obec Plešivec ako medzi prvými už pred piatimi rokmi dostala prvozásahové vozidlo Iveco Daily. Teraz nás však požiadali o niečo do týchto lesov a hôr, ktoré tu na okolí máte. Jedná sa o zrepasovanú Tatru 148 s veľkoka­pacitnou nádržou, ktorá unesie v ťažkom teréne až 6600 litrov vody. Všetky vozidlá, ktoré majú v Plešivci určite poslúžia na uľahčenie a skvalitnenie záchranárskej práce,“ uviedol pre náš web Kaliňák.

„Rekonštrukcia daného vozidla znamená kompletnú obnovu so zárukou a tie autá majú pred sebou ďalších tridsať rokov života,“ zdôraznil podpredseda vlády SR.

Kľúče od vozidla zástupcom hasičov odovzdal minister vnútra Robert Kaliňák v prítomnosti prezidenta Hasičského a záchranného zboru SR Alexandera Nejedlého. Okrem nich sa na stretnutí zúčastnili zástupcovia obce Plešivec. Starostka vo svojom príhovore zdôraznila oddanosť a úspechy členov dobrovoľného hasičského zboru obce. „Samozrejme aj naša obec podporuje dobrovoľný hasičský zbor a sme jeho zriaďovateľom. Tým pádom financujeme všetky jeho výdavky,“ prezradila medzi rečou starostka obce Plešivec Iveta Šušánová.

„Je to dobrý pocit a už teraz môžem s istotou povedať, že naša zásahová jednotka dobrovoľného hasičského zboru obce Plešivec je na mimoriadne vysokej úrovni. Môžeme zasahovať kedykoľvek a kdekoľvek,“ prezradil veliteľ zboru Richard Varga.

V okrese Rožňava sa konali aj ďalšie odovzdávania novej hasičskej techniky. Prvozásahové vozidlo Iveco Daily a protipovodňový vozík si prevzali hasiči v obci Betliar, Gemerská Poloma a Stratená.

Viac zaujímavých vyjadrení nájdete v našej videoreportáži. Želáme vám príjemné sledovanie.

Ďalšie foto nájdete TU.

V Plešivci Kaliňák odovzdal hasičské auto, tentoraz to bola zrepasovaná Tatra
1
Galéria
V Plešivci Kaliňák odovzdával hasičské auto. Tentoraz to bola zrepasovaná Tatra
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM