Peter Simon Šport

Do Slovnaft Cupu sa prihlásila aj Rožňava: S kým si zmeria svoje sily naše mužstvo?

Futbalový 48. ročník Slovenského pohára Slovnaft Cupu 2016/2017 sa bude hrať za účasti 202 klubov z prvej až piatej ligovej úrovne. O žrebe 1., 2. a 3. kola informoval Slovenský futbalový zväz na oficiálnom webe.

Ilustračný obrázok k článku Do Slovnaft Cupu sa prihlásila aj Rožňava: S kým si zmeria svoje sily naše mužstvo?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi prihlásenými je 12 klubov najvyššej Fortuna ligy, 18 klubov 2. ligy a 172 klubov zo súťaží riadených regionálnymi futbalovými zväzmi (RFZ). V ich právomoci bol aj žreb zápasov 1. kola, resp. rozhodnutie o priamom nasadení klubov priamo do 2. kola. Zápasy 1. kola by mali byť odohrané do 31. júla 2016.

Žreb 2. a 3. kola sa uskutočnil v pondelok na pôde SFZ. Platilo preň, tak ako v 1. kole, že právo hrať na domácom ihrisku má klub z nižšej ligovej súťaže. V prípade, že hrajú na rovnakej úrovni, výhodu má klub s nižšou vyžrebovanou pozíciou. Priamo nasadené boli kluby prvých dvoch najvyšších ligových súťaží ako aj niektoré kluby zo súťaží riadených RFZ.

Kluby Fortuna ligy mali výhodu nasadenia (teda, že sa nestretnú medzi sebou) aj v 3. kole. Pre kluby Fortuna ligy neplatí teritoriálne rozdelenie Západ – Východ. Dvojičky víťazov z 2. kola zo susediacich vyžrebovaných pozícií vytvoria dvojičku 3. kola (A1-A2 vs. A3-A4). Oficiálnymi hracími dňami 2. kola sú 9. a 10. august, v prípade 3. kola je to 23. a 24. august.

MFK Dobšiná – MFK Rožňava 24. júla 2016 od 17:00 hod. v Dobšinej.

Ako náš web informoval strelec klubu MFK Rožňava Filip Kovács, ešte len včera 11. júla 2016 sa dozvedeli mená súperov. „V prvom kole nastúpime proti futbalistom z Dobšiinej na ich trávniku. Zápas sa uskutoční 24. júla 2016 od 17:00 hod. Následne ak uspejeme, tak doma v Rožňave hostíme Žilinu. V prvom kole urobíme všetko pre to, aby sme v Rožňave hostili jedného z najatraktív­nejších klubov na Slovensku a pripravili divákom pekný športový zážitok,“ uviedol pre náš web Kovács.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM