Peter Simon Správy

Divadlo Actores s novou inscenáciou: Čo prinesú na dosky Bratranci?

Mestské divadlo ACTORES uvádza premiéru hudobno - divadelného projektu THE COUSINS alebo SPRAVME VŠETKO INAK.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Actores s novou inscenáciou: Čo prinesú na dosky Bratranci?
Foto: Peter Simon

Ako nám na úvod prezradil herec a manažér divadla Robo Kobezda, hlavnou myšlienkou projektu je formou hudby a autorských dramatizovaných divadelných sekvencií motivovať mladého človeka ku krajšiemu a hodnotnejšiemu životu, povzbudiť ho, aby sa nevzdával a kráčal za svojím snom a rozvíjal svoju osobnosť. A predsa, vedel si zároveň zachovať svoju ľudskosť, pokoru a pozitívne myslenie. Zvolená forma autorstva spočíva v potrebe oveľa slobodnejšie vyjadriť svoj postoj.

„Projekt sa opiera o texty a hudbu Ropka Šimka, ktoré sú nositeľmi inšpirujúcich myšlienok ako sa oslobodiť od vlastných obmedzení. Chceme otvorene rozprávať o človeku, ktorý žije v neistote, stráca vieru vo svoju budúcnosť. V súčasnosti sa preferujú priateľstvá na sociálnych sieťach,“ dopĺňa pre náš web Kobezda.

Podľa jeho slov mnohí mladí ľudia majú tendenciu uveriť tomu, že skutočné priateľstvo hádam ani nemôže existovať. „Motív sa v inscenácii rozvinie do myšlienky, že je hodnotné, keď si ľudia vedia nájsť čas pre iného človeka, porozprávať sa bez mobilu, navzájom si pomáhať a podporovať sa. Mať priateľa, ktorého dobre poznáme a máme k nemu pekný vzťah, je naším spojencom a podporovateľom,“ doplnil herec.

Premiéra sa uskutoční v sobotu, 21.októbra o 19:00 hod na javisku divadla ACTORES v Rožňave.

Autorsky sa na projekte podieľali, scenár: Róbert „Ropko“ Šimko a kolektív divadla ACTORES. Úprava a réžia samozrejme pripadla na plecia Tatiany Masníkovej, o kostýmy sa postarala Zdenka Čeľovská, hudba a texty piesní vznikli v hlave Ropka Šimka.

Hrajú a spievajú: Ropko Šimko, Atilla Bocsárszky a Róbert Kobezda. Špeciálny hosť premiéry: Ján Borčík (cajon)

Projekt z verejných zdrojov podporil – FOND NA PODPORU UMENIA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM