Peter Simon Rôzne

Dianie v súťaži o najkrajšiu obec mnohých určite poteší: Známa dedina z nášho regiónu figuruje v TOP 15!

O akúsi korunku krásy nebojujú pravidelne iba slovenské mestá, ale aj naše dediny. A tak je tomu aj tentoraz. Určite si zaslúži vašu pozornosť, že jednej obci z nášho okolia sa podarilo prebojovať až do TOP 15. A pekne sa darí aj ďalším, ktoré ležia v blízkosti nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Dianie v súťaži o najkrajšiu obec mnohých určite poteší: Známa dedina z nášho regiónu figuruje v TOP 15!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Internetový portál Slovakregion vyhlásil súťaž o Najkrajšie mesto a obec Slovenska. Súťaž začala prvého apríla a definitívneho víťaza spoznáme 5. novembra 2015. Čas na hlasovanie sa teda pomaly kráti a konečný rebríček, hoci ešte nič nie je isté, sa pomaly začína rysovať.

Na prvom mieste sa zatiaľ drží Terchová, za ňou Sedliacka Dubová a tretia je v priebežnom hodnotení obec Hlinné.

V top 30 štyri obce z nášho okresu

Do TOP 15 sa však prebojovala obec Mlynky z nášho regiónu. Tá priebežne figuruje na pätnástej priečke. Táto obec, ktorá je známa predovšetkým krásnou prírodou má len 535 obyvateľov a prvá zmienka o obci je z roku 1850. Je každoročne vyhľadávaná množstvom turistov. Tento rok o titul bojuje po boku ďalších 2787 obcí z celého Slovenska.

Z celkového počtu obcí, ktoré sú zaradené v súťaži sa však darí aj iným obciam z nášho okresu a v prvej tridsiatke, tak okrem Krásnohorského Podhradia, ktoré figuruje na 21. priečke máme ešte ďalšie tri. Obec Betliar je predbežne na 24. mieste, Smolník obsadili zatiaľ 26. priečku. V prvej stovke nájdeme aj obec Gemerská Poloma. Tá sa momentálne nachádza až na 62 mieste.

Ako hlasovať?

Súťaž ale ešte prebieha a karty v súčasnom poradí môže zamiešať i váš hlas. Do súťaže sa môžu prihlasiť ľudia – hlasujúci, ktorí majú záujem podporiť mestá a obce Slovenska prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca. Hlasovať za mesto či obec je možné maximálne jedenkrát za hodinu za to isté mesto či obec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM