Peter Simon Správy

Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Rožňave? FOTO

Protestné zhromaždenie za slušné Slovensko napísalo v našom meste svoju druhú kapitolu. Koľko naň v Rožňave prišlo ľudí?

Ilustračný obrázok k článku Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Rožňave? FOTO
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok, 16. marca po týždni ľudia vyšli opäť do ulíc na protestné zhromaždenia. Tie sa pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“ konali približne v polstovke slovenských aj zahraničných miest. Rožňava ani tentoraz nebola výnimkou. Aj po týždni sa toto zhromaždenie v našom meste uskutočnilo na Námestí baníkov, avšak kvôli zlému počasiu sa akcia presunula do severnej časti.

Kým minulý týždeň sa zhromaždenia v našom meste zúčastnilo podľa organizátorov odhadom 400 ľudí, teraz ich bolo o niečo menej. Na terajšom rožňavskom zhromaždení bolo podľa organizátorov približne 300 ľudí. Atmosféra bola pokojná a zhromaždenie trvalo skoro hodinu. Nechýbali ani krátke kultúrne vystúpenia.

Podujatie sa skončilo tesne pred 18:00 hod. zaspievaním slovenskej hymny.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a nová slušná vláda. Na zhromaždení tiež zbierali podpisy pod petíciu za referendum o predčasných voľbách.

V týchto podujatiach sme sa rozhodli pokračovať, lebo sa v podstate nič k dobrému za posledný týždeň nezmenilo, a to nové zlé čo sa stalo je takej kvality, že sme jednoducho považovali za svoju povinnosť sem prísť znova a ukázať, že trváme na tom, čo žiadame. Sme strašne radi, že aj napriek takému zlému počasiu na námestie prišlo toľko ľudí. Je ich odhadom približne 300," povedal pre náš web jeden z organizátorov tohto zhromaždenia, Rado Kovács.

Ako doplnil, do programu teraz zahrnuli aj kultúrny program. „Prišlo nám to prirodzené, že v rámci občianskeho zhromaždenia vystúpili aj umelci z Rožňavy a takýmto spôsobom vyjadrili aj oni svoj názor,“ dodal pre Rožňavu 24 Kovács.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Rožňavy a okolia.

Zdroj: Facebook
Obrazom: Zhromaždenie „Postavme sa za slušné Slovensko 2“ v Rožňave
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM