Peter Simon Kultúra

Ďalší videoklip skupiny MassRiot. Spievajú na poctu slovenským vojakom!

Slovenská rocková kapela MassRiot na čele so spevákom Robom Šimkom v týchto dňoch predstavuje verejnosti svoj ďalší nový videoklip k skladbe Sám. Pozrite si ho u nás medzi prvými!

Ilustračný obrázok k článku Ďalší videoklip skupiny MassRiot. Spievajú na poctu slovenským vojakom!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako náš spravodajský portál informoval frontman skupiny MassRiot Róbert Šimko, pieseň SÁM, ako aj videoklip, je jednoducho jedno veľké nezabúdame, ako odkaz všetkým slovenským vojakom a ich rodinám za službu, ktorú našej vlasti poskytujú.

„Veľa z nás si to neuvedomuje, ale každý deň je niekoľko slovenských vojakov nasadených v nebezpečných misiách, kde pomáhajú nielen armáde ale aj civilistom. Od vzniku SR sa zúčastnilo 17 150 vojakov na misiách a bohužiaľ 57 príslušníkov OS SR počas nasadenia zahynulo,“ uviedol okolnosti vzniku piesne Šimko.

Ako ďalej dodal, pieseň vznikla hlavne z toho dôvodu, že vnímame tento svet, to zlo okolo nás, nevraživosť ľudí, ktorí sú ochotní zabíjať pod zámienkou viery a vyššieho dobra. „Stále som chcel napísať niečo takéto, len ma nejako nekopala múza tým správnym smerom. Až do jedného utorka večer, keď som po koncerte spal v Humennom. Kto ma pozná, vie, že milujem dokumenty a tak som si pozrel dokument o misií našich vojakov v Afganistane. Neskôr som zaspal a snívala sa mi melódia tejto piesne. Spomenul som si na tých chlapov, čo umreli pri leteckom nešťastí na ceste domov, za svojimi rodinami. Celý čas mi chodilo po rozume, že prečo tam museli ísť? Prečo sú ochotní zaplatiť životmi za hlúposť iných ľudí? A tak som prišiel na jednu dôležitú vec, že sú to ľudia s obrovským srdcom a odhodlaním, naozajstní hrdinovia, ktorí jednak chránia nás, náš národ pred zlom, aby sa nám tu žilo dobre a zároveň sa snažia urobiť z pekla miesto pre lepší život a práve všetkým týmto ľuďom je táto pieseň venovaná,“ dodal člen skupiny MassRiot Róbert Šimko.

Pozrite si v našej galérii medzi prvými videoklip k piesni Sám!

Foto: ilustračné

Videoklip Sám
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM