Šport

Cykloturistika po Aggteleku: 14. ročník Karstvelo

Slovenský cykloklub Slovenský kras pozýva všetkých milovníkov cykloturistiky do Aggtelegského krasu, v rámci podujatia Karstvelo, s dĺžkou trasy 100km.

Ilustračný obrázok k článku Cykloturistika po Aggteleku: 14. ročník Karstvelo
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátor podujatia zvolil trasu plnú zaujímavých miest a zákutí, či už na Slovensku, alebo následne na Maďarskej strane.

Harmonogram podujatia

Zraz účastníkov je na dvore penziónu Skalná ruža v Gemerskej Hôrke 26. júla od 8:30 hod., následne prebehne prezentácia a predpokladaný štart naplánovali organizátori na 9:00 hod.

Návrat je naplánovaný na 15:00 hod. a počas celej doby sa odpedáluje okolo 100 km. Účastníci sa na záver môžu občerstviť gulášom v rámci podujatia dni obce Gemerská Hôrka, ktoré bude v tom čase prebiehať.

Pozor na bezpečnosť

Veľmi dôležitým aspektom v rámci podujatia je však bezpečnosť a preto by sa mal každý riadiť dopravnými predpismi cestnej premávky a rešpektovať pokyny organizátora. Dôležitý je však aj technický stav bicykla a patričná výstroj, ako prilba a reflexné prvky.

Cena štartovného je pre dospelého 4 € a mládež do 15 rokov má polovičný štartovací poplatok, teda 2 €. Tieto poplatky sa uhrádzajú pri registrácii.

Foto: ilustračné

Autor: Peter Simon

Cykloturistika po Aggteleku: 14. ročník Karstvelo
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM