Peter Simon Správy

Čudná zima v Rožňavskom okrese: Záhradkári zalamujú rukami, sneh len v Stratenej, FOTO

Tohtoročná teplá zima Rožňavčanom nepraje. Sneh v našom meste momentálne nie je. Vybrať sa za ním môžete ešte napríklad do chladnejších kútov okresu ako je Stratená.

Ilustračný obrázok k článku Čudná zima v Rožňavskom okrese: Záhradkári zalamujú rukami, sneh len v Stratenej, FOTO
15
Galéria
Foto: Petr Hanzlíček / Zdroj: Dnes24.sk

Na nižšie položených miestach nášho okresu zavládlo aj v utorok, 9. januára 2018 jarné počasie.

Slnečné lúče roztopili aj posledný sneh. Ak sa vám ešte žiada prechádzka po zasneženej prírode alebo guľovačka, môžete zájsť do neďalekej Stratenej a jej okolia. Tam ešte bielu perinu nájdete.

Záhradkárom teplo nepraje

Tohtoročná zima nepraje ani prírode. Teplé a slnečné januárové počasie prináša zvláštnosti, ktoré v tomto období bežne v prírode nevidieť – v podobe kvitnúcich kvetov.

Ako pre náš web uviedol vášnivý záhradkár Gabriel Bogdán, zima je tento rok naozaj teplá a takýto január si nepamätá. „Napríklad prezimujúci škodcovia nevymrznú, a tak isto aj niektoré choroby. Stromy a kríky nie sú chránené a na jar sa to ukáže. Určite bude treba dreviny chemicky ošetrovať, aby bola nejaká tá úroda,“ spresnil Bogdán.

Sneh ešte v Stratenej

Pri prechádzke po Stratenej a Stratenskej píle kraj stále pripomína zimné obdobie a zaváňa čerstvým horským vzduchom. Nenáročnú prechádzku zvládnu aj menšie deti a môžu si vychutnať aj parádnu guľovačku. Pozrite si krásne fotky, ktoré pripravil nadšenec prírody Petr Hanzlíček.

Obrazom: Za zimou do Stratenej
15
Galéria
Foto: Petr Hanzlíček / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM