Peter Simon Správy

Čo zaujalo Rožňavčanov najviac? 5 najčítanejších správ uplynulého týždňa

Aj uplynulý týždeň sa niesol v znamení zaujímavých správ z Rožňavy. V prehľade sa dozviete súhrn správ, ktoré vás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujalo Rožňavčanov najviac? 5 najčítanejších správ uplynulého týždňa
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zabudnuté skvosty nášho okolia

Východ Slovenska je plný krás a bohaté zážitky nám ponúkajú aj lokality neďaleko Rožňavy. Inšpirujte sa našimi tipmi v seriáli o najzaujímavejších historických stavbách v okolí Rožňavy. Niektoré už chátrajú, avšak o to sú pre oko nadšenca zaujímavejšie. Vybrať sa ku nim môžete aj vy a tak sa aspoň kúsok preniesť do časov minulých.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Fakty o razii v Rožňave

Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru vykonala v okrese Rožňava policajnú akciu zameranú na vypátranie a zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti. Pozrite sa, čo všetko našli.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pohľad na Rožňavu z miesta, kam sa tak ľahko nedostanete

Na prírodu v okolí Rožňavy je hrdý asi každý z nás. A práve preto máme pre vás lahôdku, tentoraz však trošku v inom šate. Vybrali sme sa na miesto, skade sa nám aspoň časť nášho mesta ukázala ako na dlani. Pozrite si letné zábery plné farieb.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dedinka pri Rožňave plná histórie

Okrem rímskokatolíckeho kostola v obci nájdete aj pôvodné roľnícke domy, či typickú vahadlovú studňu. Ako informuje turistický a informačný portál Slovenský kras, malá obec Silická Jablonica, ktorá sa nachádza priamo medzi planinou Dolný vrch a Silickou planinou v národnom parku Slovenský kras, skrýva množstvo zaujímavostí.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dedinky lákajú turistov ako magnet!

Blížiace sa leto je snáď najideálnejším obdobím na výlety do prírody. Pravidelne vám prinášame tipy na výlety do okolitých obcí, jedna si však zaslúži väčšiu pozornosť. Obec Dedinky. Dedinky a priľahlá vodná nádrž Palcmanská maša patria bez pochýb k najvyhľadáva­nejším miestam v našom okolí. Niet divu, pobyt v lone nádhernej prírody láka každoročne množstvo turistov. Na brehoch Palcmanskej maše vyrástli ubytovacie, športové a rekreačné zariadenia, ktoré sú každoročne veľmi vyhľadávané. Palcmanská maša je zároveň najväčšia vodná plocha v Slovenskom raji.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM