Peter Simon Kultúra

Čo prinesie nový týždeň v Rožňave a okolí? Pestrý výber tipov ako si vychutnať voľné chvíle

Príjemný oddych vždy padne vhod. Jedným zo spôsobov ako sa zrelaxovať je vybrať sa na zaujímavú akciu v meste a okolí. Nechajte sa preto inšpirovať našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie nový týždeň v Rožňave a okolí? Pestrý výber tipov ako si vychutnať voľné chvíle
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

MFK Rožňava vs. MŠK Žilina

10. august 2016 od 17:00 hod., Futbalový štadión, Rožňava
Rožňavčania v Dobšinej bodovali. Súpera porazili náskokom. Teraz sa pripravujú na ťažšieho zo Žiliny, ktorého privítame v našom meste už onedlho. Príďte podporiť hráčov klubu MFK Rožňava proti MŠK Žilina v pohárovom zápase. Čaká na vás nezabudnuteľná atmosféra.

Hviezdna misia

10. august 2016 od 17:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava
Každý detský tábor je niečím jedinečný a je posadený do určitého prírodného prostredia. Tábor v rožňavskej hvezdárni využije možnosti a tradície miestnej solárnej astronómie, ako aj praktikum nočného pozorovania oblohy ďalekohľadmi. Desiatka detí bude striedavo hvezdármi, konštruktérmi a modelármi, skautmi, športovcami, stopármi či lukostrelcami

Hviezdne štvrtky

11. august 2016 od 20:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava
Gemerské osvetové stredisko v rožňavskej hvezdárni pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre všetkých Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Už tento štvrtok sa môžete tešiť na ďalší zaujímavý film. Kompletný program nájdete v článku Hviezdne kino pokračuje v premietaní: PREHĽAD trhákov na mesiac august

Dni obce Vlachovo

12. august 2016 od 10:00 hod., Na ústrednom priestranstve, Vlachovo
Obec Vlachovo pozýva všetkých návštevníkov obce na Dni obce Vlachovo. Súčasťou podujatia je 24. Festival ľudového spevu a tanca a 12. Vlachovský remeselnícky jarmok. Na podujatí môžete obdivovať množstvo ľudových výrobkov, prácu ľudových remeselníkov

Legenda a pravda o Žofii Serédyovej

12. august 2016 od 17:00 hod., Kaštieľ Betliar
Vedenie múzea v Betliari srdečne pozýva na prednášku Tímei Mátéovej, historičky umenia „Legenda a pravda o Žofii Serédyovej“, ktorá sa uskutoční dňa 12.8. (v piatok) o 17:00.

Noc padajúcich hviezd v Rožňave

12. august 2016 od 20:00 hod., Hvezdáreň, Rožňava
Tohoročné maximum meteorického roja Perzeíd pripadne na noc z piatka na sobotu 12./13. augusta, preto sa pozorovatelia v Európe môžu tešiť na tento pravidelný nebeský ohňostroj v ideálnom období konca pracovného týždňa. Pozorovať tento zaujímavý astronomický jav môžete aj na hvezdárni v Rožňave.

Večerné prehliadky kaštieľa Betliar

13. august 2016 od 19:30 hod., Kaštieľ Betliar
Múzeum v Betliari ponúka počas letnej sezóny návštevníkom večerné prehliadky kaštieľa. Tie sa v minulosti konali len sporadicky. Zaujímavosťou prehliadok je, že sprievodcovia sú oblečení v dobových kostýmoch. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do jednotlivých priestorov kaštieľa.

HUFU

13. august 2016 od 20:30 hod., Rose´s Irish Pub, Rožňava Prevádzkári Rose´s Irish Pubu sa rozhodli pokračovať v organizovaní večerných podujatí pri živej hudbe. Tentoraz pozvanie prijali známi hudobníci, ktorí sa určite postarajú o super atmosféru. Všetko sa to uskutoční v piatok 13. augusta 2016 od 20:30 hod. A na čo sa vlastne môžeš tešiť? No samozrejme na poriadne rockové piesne v podaní formácie HUFU (Tomáš Furmaník a Štefan Hundža), ktoré sú určite dobre známe.

Rožňavské kultúrne leto 2016

14. august 2016 od 16:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Programom rožňavského kultúrneho leta chce mesto pritiahnuť obyvateľov Rožňavy, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Už 14. augusta 2016 od 16:00 hod. si môžete vychutnať bublinovú show a DJ-a.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM