Peter Simon Kultúra

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 7 tipov na trávenie voľných dní v Rožňave a okolí

Ani sme sa nenazdali a máj už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Rožňave a okolí môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 7 tipov na trávenie voľných dní v Rožňave a okolí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kino Apollo

28. apríl od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Veľká svadba – komédia USA 2013 90 min. MP15 2 eurá. Réžia: Justin Zackham. Hrajú: Amanda Seyfried, Robert De Niro, Robin Williams, Susan Sarandon, Diane Keaton. Variácia na tému nefunkčnej rodiny, zručne natočená ľahká komédia s vtipom a skvelým hereckým obsadením.

Stavanie mája v Rožňave

29. apríl 2016 od 17:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Stavanie mája je zvyk, ktorý poznajú mnohé národy už od nepamäti. Samotný máj je mladý stromček, ktorý má za úlohu symbolizovať víťazstvo jari nad zimou. Za sprievodu hudby a tanca ho postavia aj priamo v srdci Rožňavy. Po osadení mája budú oslavy pokračovať hudobným programom. Tradičné ľudové piesne a tance folklórnych súborov Haviar, Dubina, Borostyán a detského súboru Kincskeresó sa budú ozývať celým mestom.

Colors Clubbing

29. apríl 2016 od 20:00 hod., Colors club, Rožňava
Colors Clubbing. Najväčšia klubová párty v našom meste. Už tento piatok v Colorse zažijete poriadnu dávku zábavy a hudby.

Otvorenie motosezóny 2016

30. apríl od 11:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Jarné počasie ťahá na cesty aj majiteľov dvojkolesových tátošov. Ako minulý rok, tak aj tento sa uskutoční v našom meste zahájenie motosezóny a to priamo na Námestí baníkov v Rožňave. Pre zvedavcov bude pripravená prehliadka motocyklov.

Stavanie mája 2016

30. apríl od 13:00 hod., Námestie baníkov, Dobšiná
Máje, pôvodne mladé stromčeky, boli známe už v antike. Staroveké národy dávali pred 1. májom na domy a hospodárske budovy stromčeky na ochranu pred zlými duchmi a chorobami. Máje sa rozlične ozdobovali, najmä pestrými stužkami či farebnými papiermi. Pôvodný význam stavania májov postupne zanikal. V súčasnosti v závislosti od regiónu nadobudlo stavanie májov tri základné významy. V prvom prípade stavia máj mládenec tomu dievčaťu, o ktoré sa uchádza. V druhom sú máje spoločným darom chlapcov všetkým dospelým dievčatám obce. V treťom prípade dostáva máj každé dievča, no ak má priateľa, je jej máj iný ako máje určené pre nezadané dievčatá.

O PSÍČKOVI A MAČIČKE

30. apríl 2016 od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Staré divadlo K. Spišáka Nitra uvádza rozprávku O psíčkovi a mačičke. Nezabudnuteľné príbehy dvoch zvieracích postavičiek vo výpravnej rozprávke. Vstupné 4 eurá.

Majáles v betliarskom kaštieli

30. apríl – 1. máj 2016 od 9:30 hod., Kaštieľ Betliar
Dňa 30. apríla a 1. mája sa bude v areáli parku pred kaštieľom v Betliari konať 2. ročník majálesu. Tohto roku to bude podujatie dvojdňové, spojené s kvetinovým a remeselníckym trhom. 1. mája vstup do kaštieľa bezplatný a trvanie prehliadky nie je časovo obmedzené. Návštevníci si voľne a svojím tempom budú môcť pozrieť stále expozície a o 15:00 hod. sa pri bufete pred kaštieľom predstaví hudobná skupina RETRO MUSIC BAND.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM