Peter Simon Kultúra

Čitateľské podujatie už po štvrtýkrát na Námestí baníkov: Kto všetko deťom čítal? FOTO

Na niekoľko hodín sa časť námestia pri tribúne napriek ruchu bežného pracovného dňa premenila na pokojnú zónu, kde mali hlavné slovo knihy a čitateľský zážitok.

Ilustračný obrázok k článku Čitateľské podujatie už po štvrtýkrát na Námestí baníkov: Kto všetko deťom čítal? FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

V roku 2014 sa uskutočnil prvý ročník podujatia Nerušte ma, čítam a odvtedy si už získalo svoju pozíciu v „kultúrnom kalendári mesta Rožňava“. Žiaci rožňavských základných škôl si mohli na sklonku tohto školského roka venovanému čitateľskej gramotnosti rozhýbať svoje mysle a spolu s dospelými aj rovesníkmi sa preniesť do rôznych svetov, ktoré jednotlivé knihy ukrývali.

Pod záštitou primátora Pavla Burdigu ho zorganizovala Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave v spolupráci s mestom Rožňava 8. júna 2017.

„Niekoľko úryvkov z kníh deťom prišli prečítať Mgr. Monika Šeďová – riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Rožňava a PaedDr. Janka Mičudová – vedúca Odboru školstva, kultúry, mládeže a športu MsÚ v Rožňave. V tomto roku prišla čítať aj Mgr. Barbora Droždiaková zo Vzdelávacej agentúry EDA, Mgr. Zuzana Lojková, Dis.art – riaditeľka Katolíckej základnej školy sv. J. Nepomuckého a pani Fábianová, ktorá dlhé roky pôsobila v školstve, dnes už je na dôchodku a taktiež prišla podporiť čítanie,“ uviedla kultúrna referentka mesta, Lenka Leštáková.

Ako dodala, okrem pozvaných dospelých, ktorí sa každý rok menia, čítali do mikrofónu aj deti z jednotlivých ZŠ. Podujatie Nerušte ma, čítam bolo sprievodným podujatím 23. ročníka medzinárodného festivalu lokálnych televízií Zlatý žobrák.

Obrazom: Nerušte ma, čítam
4
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM